Ned i vekt med ketogent kosthold

Online kurs med 8 moduler

Et online kurs som hjelper det gå raskt ned i vekt uten sult og ubehag!

 

Du får:

 • Kostplan/ukesmeny
 • Masse deilige oppskrifter i egen oppskriftsdatabase!
 • Mulighet for personlig veiledning av ernæringsfysiolog
 • Økt kompetanse om kosthold og livsstil
 • Masse bonusmateriell innen kostholds- og helserelaterte tema
 • Medlemskap i lukket Facebook gruppe for å dele erfaringer og motivasjon med andre kursdeltakere
Nå er det kampanjepris på kurset

Nå er det kampanjepris på kurset

- benytt anledningen!

Når du kjøper kurset får du umiddelbart tilgang til første modul. Her finner du alt du trenger for å komme i gang med ditt nye kosthold.

Deretter tilgang til en ny modul ukentlig de neste syv ukene. Du starter når du selv ønsker, og tar det i ditt eget tempo.

Kjøp kurset til kr 680,-

(Du sparer kr 200,-)

OBS!

Nå får du en meget gunstig pakkepris på kurset + Fedons 20 ukers Hold vekten-program.  Pakken øker sjansen for at den nye vekten blir et varig resultat.

Kjøp begge kursene til kr 990,-

(Du sparer kr 790,-)

Raskt ned i vekt ved hjelp av verktøy som virker!

Dette kurset er for deg som opplever at kiloene har hopet seg opp, og som vil ha en metode som virkelig hjelper deg raskt ned i vekt.
Følger du opplegget kan du oppnå 5  kg vektreduksjon på i løpet av  en måned – for noen enda mer, avhengig av oppstartsvekt.

Slik forløper kurset

Kursets innhold gjøres enkelt og lett tilgjengelig for deg i vår egen kursportal. Du kan til enhver tid logge deg på portalen via kursappen på nettbrett eller smarttelefon.
Du vil motta ukentlige e-poster som driver deg framover i kurset, men du kan følge kurset helt i ditt eget tempo.

Allerede på dag èn får du tilgang til første modul, som gir deg alt du trenger for å gå i gang med et ketogent kosthold. I ukene framover åpnes nye moduler som inneholder nyttig kunnskap rundt de viktigste livsstilsfaktorene for sunn vekt og helse.

Disse modulene er selvfølgelig valgfri, men vi oppfordrer deg til å bruke anledningen til å tilegne deg nyttig kunnskap som vil bidra til å gi en helhetsforståelse for helse og som kan hjelper deg til varig vektreduksjon. Alt innhold er tilgjengelig for deg i to år fra kjøpsdato!

Du får tilgang til en lukket Facebook-gruppe, der du kan møte andre kursdeltagere og la deg inspirere.

Du får 8 moduler som du følger i ditt eget tempo

Modul 1 – Oppstart

 • Velkommen til kursstart
 • Praktis info og litt kartlegging
 • Kostplaner og tilgang til oppskriftsdatabase
 • Kurshefte
 • Få på plass gode vaner
 • Anbefalte tilskudd ved ketogent kosthold

Modul 2 – Fedons matskole

Modul 3 – Mat for et sunt og langt liv

Modul 4 – Inflammasjon og betennelser

Modul 5 – Den viktige søvnen

Modul 6 – Overvekt og tarmhelse

Modul 7 – Fysisk aktivitet

Modul 8 – Veien videre – hold vekten

Hva er ketogent kosthold?

Et ketogent kosthold innebærer å kutte ned inntaket av karbohydrater til 50 g per dag. Dette vil i praksis si at man fjerner det meste av sukker og stivelse fra kostholdet. Man unngår inntak av brød og kornvarer, ris, pasta, sukkerholdig mat – og også i stor grad stivelsesrike.

Til gjengjeld kan man nyte i rikt monn av alle andre grønnsaker, proteiner i form av fisk, skalldyr, kylling og kjøtt, samt fett fra sunne fettkilder. Til tross for at man lever på det som kan høres ut som et strikt kosthold, er man god og mett, og maten er velsmakende og tilfredsstillende.

Ved å spise et ketogent kosthold unngår man at blodsukkeret stiger dramatisk og gir blodsukkertopper som krevet at bukspyttkjertelen må kompensere med å pøse på med insulin, som i seg selv er et fettlagringshormon. Du oppnår et stabilt blodsukker og insulinnivå, som er gunstig for energi, humør og helse for øvrig!

Sett kroppen din i fettforbrenningsmodus!

Når insulinet er stabilt lavt i en lengre periode tvinges cellene i kroppen til å brenne fett. Etter 2-4 dager kommer du en tilstand av ketose, og kroppen blir rett og slett en «fettforbrenningsmaskin», mens rikelig inntak av proteiner sørger for at muskelmassen bevares.

Hvordan føles ketose på kroppen?

Det kan høres dramatisk ut å bevisst manipulere kroppens mekanismer på denne måten for å gå ned i vekt. Men her er det ingen grunn til bekymring. Faktisk er kroppen stadig i korte og lengre perioder med ketose, uten at man selv har gått inn for det. Det kan være ved faste eller perioder ved sykdom og dårlig matlyst. De fleste opplever at ketose er godt for kroppen. Man har jevn og god energi, føler seg glad til sinns og at man mister søtsug – og ofte også sultfølelse.

Vi anbefaler ikke at man lever konstant på ketogent kosthold, bortsett fra ved spesifikke diagnoser. Effekten av ketose reduseres etter ca. 3 måneder, og det er på det tidspunktet fornuftig å gradvis avslutte dietten og går over til lavglykemisk kosthold. Skal man ytterligere ned i vekt kan man gå flere runder med ketogent kosthold etter behov.

Ketogent kosthold anbefales ikke til personer med diabetes type 1, eller dersom man har problemer med lever eller nyrer.

Ta kontakt med oss på kurs@fedon.no dersom du har spørsmål:)