Få en sunn og slank kropp ved hjelp av verdens sunneste kosthold
Dette kurset er for deg som ønsker å oppnå en sunn vekt, og samtidig bidra til en kropp i balanse.
Det er grundig dokumentert at lavglykemisk middelhavskosthold bidrar til betydelige gode helseeffekter:
- Normal vekt
- Økt fettforbrenning
- Bedre og stabilt blodsukker
- Normal matlyst
- Lavere kolesterol og triglyserider
- Færre betennelsestilstander
- Mental klarhet
- Økt utholdenhet
- Stabilt humør
Dette kurset vil hjelpe deg til gradvis å gå ned. Hvor mye og hvor raskt er individuelt og avhengig av hvor overvektig du er, hvor nøye du følger metodens prinsipper, hvor mye du mosjonerer, hvor mye du stresser, og sist, men ikke minst, dine arveanlegg. Har du diabetes, vil du oppleve at blodsukkeret blir jevnere, nivået på kolesterol og triglyserider lavere og blodtrykket betraktelig bedre, kanskje til og med helt normalt.
Slik forløper kurset
Kursets innhold gjøres enkelt og lett tilgjengelig for deg i vår egen kursportal. Du kan til enhver tid logge deg på portalen via kursappen på nettbrett eller smarttelefon.
Du vil motta ukentlige e-poster som driver deg framover i kurset, men du følger kurset helt i ditt eget tempo.
Allerede på dag én får du tilgang til første modul, som gir deg alt du trenger for å gå i gang med et lavglykemisk middelhavskosthold. I ukene framover åpnes nye moduler som inneholder nyttig kunnskap rundt de viktigste livsstilsfaktorene for sunn vekt og helse. Disse modulene er selvfølgelig valgfri, men vi oppfordrer deg til å bruke anledningen til å tilegne deg nyttig kunnskap som vil bidra til å gi en helhetsforståelse for helse og som kan hjelper deg til varig vektreduksjon. Alt innhold er tilgjengelig for deg i to år fra kjøpsdato!
Du får også tilgang til en lukket Facebook-gruppe, der du kan møte andre kursdeltagere og la deg inspirere.
Du får 8 moduler som du følger i ditt eget tempo
Modul 1 – blir umiddelbart tilgjengelig for deg.
- Velkommen til kursstart
- Praktisk info og litt kartlegging
- Kostplaner og tilgang til oppskriftsdatabase
- Kurshefte
- Få på plass gode vaner
- Anbefalte tilskudd
Modul 2 – Fedons matskole (tilgjengelig etter en uke)
Modul 3 – Mat for et sunt og langt liv (tilgjengelig etter to uker)
Modul 4 – Inflammasjon og betennelser (tilgjengelig etter tre uker)
Modul 5 – Den viktige søvnen (tilgjengelig etter fire uker)
Modul 6 – Overvekt og tarmhelse (tilgjengelig etter fem uker)
Modul 7 – Fysisk aktivitet (tilgjengelig etter seks uker)
Modul 8 – Veien videre – hold vekten (tilgjengelig etter syv uker)
Praktisk info
- Kurset har ingen fastsatt start- og sluttdato. Du får tilgang til kurset med en gang du kjøper det, og setter i gang når du selv ønsker og i ditt eget tempo.
- Du får tilgang til første modul umiddelbart. Deretter åpnes tilgang til en ny modul hver uke i 7 uker.
- Du finner kurset ved å laste ned appen som heter Kajabi, og logge inn med din epost og passordet du opprettet ved kjøp.
- Du kan også finne kurset ved å logge deg inn på https://kurs.fedon.no/login
Hva er middelhavskost egentlig?
Selve betegnelsen Middelhavskost er en amerikansk oppfinnelse. På 1950- og 1960-tallet, da de første studiene viste at folk på Kreta og Sør-Italia hadde mye lavere forekomst av hjertesykdom og kreft og lengre forventet levetid enn i de fleste andre land, ble dette kostholdet, for enkelhets skyld, kalt middelhavskost. Kostholdet besto av mye olivenolje, fisk, grønnsaker, belgfrukter og frukt, nøtter, frø, fullkorn, ost, yoghurt og vin, men inneholdt også poteter og ris og hvitt mel.
Middelhavskostholdet fikk i 2011 status som verdensarv fra Unesco og har de siste tiårene seilt opp som den sunneste i verden.
Fedon sverger til en moderne versjon av middelhavskost. I dag er vi et betydelig mer stillesittende folk, og langt fra like aktiv som de hardtarbeidende bøndene rundt Middelhavet. Derfor er det behov for noen justeringer.
Mindre fysisk aktivitet betyr mindre behov for kalorier og da spesielt i form av raske karbohydrater. Årsaken er at karbohydrater lett omdannes til fett fordi de øker sterkt blodsukker og insulin. Lettfordøyelige karbohydrater som pasta, ris, fint brød, poteter og sukker må derfor reduseres, mens alt det andre som utgjør den tradisjonelle Middelhavskosten beholdes i fullt monn.
Skal man ned i vekt reduserer man ytterligere, slik at kosten er lavglykemisk.
Smart å spise og drikke
- Mye grønnsaker belgfrukter, frukt
- Mer fisk enn kjøtt
- Mye olivenolje, nøtter, frø
- Moderat med meieriprodukter og da mest syrnede produkter og oster
- Vann er den sunneste drikken
- Både te og kaffe har en del positive helseeffekter
Ta kontakt med oss på kurs@fedon.no dersom du har spørsmål:)