Ingredienser

500 g bønner
3 stk vårløk, skivet
1 stk løk
2 ss kapers
1 ss kruspersille
3 ss olivenolje, ekstra jomfru
3 ss hvit balsamico eddik
Ca 10 stk Oliven Throumba
- salt
- pepper, nykvernet

Bønner og olivensalat

60 min Lett

Her har du en herlig forfriskende salat som kombinerer de mest typiske middelhavssmakene.

Denne retten inneholder herlige greske hvite bønner. Er du ikke vant med bønner eller andre belgfrukter i kosten din kan du lese om tilberedning av belgfrukter her. Du kan selvsagt bruke hermetiske bønner men hjemmelagede smaker utrolig mye bedre, og det er lett å lage som bare det!

6 porsjoner

 

Slik gjør du:

  1. Skyll bønnene godt, og kok dem i saltet vann i ca. 45 minutter, til de er myke, men ikke for bløte. Fjern skummet som det stiger til toppen, mens det koker.

  2. Ta gryten av komfyren og sil bønnene godt, bli kvitt alt vannet. Sett så til side for avkjøling.

  3. Når bønnene er avkjølt heller du dem i over en salatbolle og blander inn resten av ingrediensene. Bland godt!

  4. Server salaten kaldt og pynt med noen ekstra oliven