Ingredienser
1 stk brokkoli
4 stk vårløk, skivet
1 liten bunt bladpersille, hakket
150 g ripsbær
100 g gresskarkjerner
6 stk reddik, skivet
100 g tomater, soltørkede
200 g yoghurt, naturell
1 ss sennep, sterk
2 ss balsamicokrem med appelsin og sitron
1 ss honning
Sest fra 1 stk appelsin
- salt
- pepper, nykvernet
Brokkolisalat med rosiner, gresskarkjerner og yoghurtdressing
En forfriskende og supersunn salat med flere smaksrike ingredienser som bla reddiker, rosiner og soltørkede tomater. Salaten passer utmerket med grillet fisk, men kan også nytes som en separat rett.
4 porsjoner
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Slik gjør du:
-
Brokkoli: Kok brokkoli i 4-5 minutter i saltet vann, til de er møre. Hell brokkoli over i et dørslag og avkjøl under rikelig med rennende vann. Drener godt.
-
Saus: Ha yoghurt, sennep, balsamico, honning, appelsinskall, salt og pepper i en bolle. Bland godt og sett den i kjøleskap.
-
Salat: Ha brokkoli, løk, reddik, persille, rips, gresskarfrø og soltørkede tomater i en stor bolle. Tilsett sausen og bland godt. Oppbevar salaten kjølig inntil du serverer.