Ingredienser

1 kvart liter vann
1 liter helmelk
1 halv - kanelstang
2 dl byggryn
1 halv ts salt
Krem - -
3 dl kremfløte
2 ss Fedon Smartsweet

Byggrynskrem

60 min Lett

Prøv denne deilige byggrynskremen i julen. Den er helt nydelig og har en betydelig lavere GI (Hva er GI?) enn tradisjonell riskrem!

Tips: Du kan redusere GI og kcal fra vanlig sukker i en rekke oppskrifter i julen. Fedon SmartSweet erstatter vanlig sukker 100 %. Samme smak og sammen gode resultat!

Slik gjør du:

  1. NB! Grynene kokes som til risengrynsgrøt.
    Ha byggrynene i en tykkbunnet kjele sammen med vann og kok opp på middels varme. Rør av og til.

  2. Når vannet har kokt inn tilsettes melken og varmen reduseres litt. Rør av og til og tilpass varmen slik at det ikke brenner seg i bunnen av kjelen. Kok til grøtkonsistens og grynene er myke og lette å tygge. Er de for harde må det tilsettes mer melk og kokes videre.

  3. Hell grøten over i en bolle, dryss litt Smartsweet over og sett til avkjøling. Settes deretter i kjøleskap for å bli helt kald.

  4. Pisk krem og Smartsweet til krem. Bland grøten med kremen som til riskrem. Om ønskelig tilsettes mer kanel. Serveres med rød saus av jordbær eller bringebær som også er søtet med Smartsweet.