Ingredienser
170 g sjokolade, mørk uten sukker
3/4 dl melk
1 - eggeplomme
4 - eggehvite
2 ss Sukrin melis
Enkel «Mousse au chocolat»
Verdens beste og enkleste dessert! Perfekt avslutning på en romantisk middag for to.
*Visste du at mørk sjokolade er full av antioksidanter, sunne fettsyrer og en rekke mineraler?
Slik gjør du:
-
Brekk opp sjokoladen og ha den i en bolle. Sett bollen i kokende vannbad og rør til smeltet.
-
Kok opp melken og bland den litt og litt inn i sjokoladen mens du rører forsiktig.
-
Tilsett eggeplommen og rør forsiktig til den er helt blandet med sjokoladen.
-
Pisk eggehvitene til den begynner å stivne. Tilsett Sukrin melis og pisk videre til du får en fast og blank marengs.
-
Begynn med 1/3 av eggehviten som du forsiktig visper inn i sjokoladen. Tilsett resten og fold forsiktig inn med en slikkepott til godt blandet.
-
Anrett moussen i pene glass og sett i kjøleskapet i minimum 1 time. Pynt med mynteblader og friske bær.