Ingredienser

1 pose spinatblader
1 ss olivenolje, kaldpresset
600 g lammebog
1 stk løk
2 kløfter hvitløk, finhakket
1 ss gurkemeie, krydder
1 ss spisskummen, malt
1 ss koriander, malt
1 knivsodd pepper, malt
4 dl hønsebuljong
1 håndfull rosiner
1 håndfull pinjekjerner
- salt, natriumredusert
- pepper, nykvernet

Marokkansk pytt-i-panne med lam

35 min Lett

Server denne herlige retten med kremet blomkålpuré:

1 blomkål, 1 sellerirot, 2 fedd hvitløk og 1 sjalottløk kokes mørt i kraft. Hell av kraften(spar litt) og mos med stavmikser. Tilsett 1 ts gurkemeie, litt raspet muskat, 2 ts smør, litt salt og nykvernet pepper.  For en tynnere mos bland i litt av kraften. God fornøyelse!

4 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Varm olje i en stekepanne og stek lammekjøttet 5–6 minutter over sterk varme, til det er gyllenbrunt.

  2. Ha i løk, hvitløk, og krydder, og stek videre til alt er mykt. Ha i buljong og rosiner, og la surre 4–5 minutter til saus.

  3. Rør inn bladene av spinat, la alt mykne og tilsett så salt og pepper. Server med pinjekjerner drysset over.