Ingredienser

4-6 '- kryddersild, filet
1 ss gressløk, fersk
1 ss dill
1 - rødløk, finhakket
1 - eple
Dressing - -
150 g Kesam
50 g valnøtter, finhakket
1 ss Fedon Smartsweet
1 halv dl kremfløte
- havsalt
- pepper, nykvernet

Nøttesild

40 min Lett

Tradisjonsrikt innslag i julelunsjen.

Slik gjør du:

  1. Skyll sildefiletene og tørk godt av de med kjøkkenpapir. Skjærfiletene i ½ cm tykke strimler.

  2. Finhakk gressløk, dill og rødløk. Del eple i små terninger. Ha kryddersild, gressløk, dill, rødløk og epler i en bolle.

  3. Bland alle ingredienser til dressingen, smak om nødvendig til med mer Smartsweet, salt og pepper.

  4. Bland dressingen i bollen sammen med de andre ingrediensene. Ha sildesalaten over i et pent glass med tett lokk.

  5. La helst silden stå natten over i kjøleskap for å trekke smak. Ved servering strøs eventuelt noen hakkede nøtter og hakket gressløk over som pynt.