Ingredienser

2 1/2 dl skummet melk
2 stk eggeplommer
2 ss Fedon Smartsweet
1 ts vaniljesukker
1/4 ts sitronskall(sest)
1 ss sitronsaft, friskpresset
1 (400 g) boks Viking melk
1/4 kopp Fedon Smartsweet
1 ts sirup
1/4 kopp mørk rom
7 (1 cm tykk) stk ananas
- lime- eller sitronskiver

Vaniljeis med Rom-Glasert ananas

90 min Middels

Himmelsk dessert!

7 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Bland en 1/4 kopper lettmelk i en mellomstor kjele, kok opp. Fjern fra varmen. La stå under lokk i 10 minutter.

  2. Ha eggeplommene i en bolle. Tilsett den varme melken til eggeplommene under konstant omrøring med en visp. Ha melkeblandingen tilbake i kjelen. Tilsett søtstoff, kok over middels varme til melkeblandingen fester seg på skjeen(ca 3 minutter), under omrøring.

  3. Bland 1/2 dl skummet melk, vanilje, lime/sitron skall, lime/sitron juice, og kondensert melk i en mellomstor bolle. Gradvis tilsett melkeblandingen, mens du pisker. Dekk så til og avkjøl helt. Hell blandingen i en iskremmaskin og frys i en time.
    Bland søtstoff, melasse og rom i en liten mikrobølgeovn sikker skål, kjør på høy 1 1/2 minutt eller til søtstoffet oppløses, rør om etter 45 sekunder. Alternativt kok opp i en gryte.

  4. Gjør klar grillen. Legg ananas på oljet grillrist, stek 2 minutter på hver side eller til lett brunet, pensle tidvis med rom blanding. Legg en ananas skive på 7 desserttallerkener, topp hver porsjon med 1/2 kopp iskrem. Pynt med lime eller sitron skiver, om ønskelig.