Drop of Life en prisvinnende, økologisk kaldpresset Premium olivenolje som utmerker seg blant alle andre olivenoljer på markedet! Sammensetningen i denne olivenoljen gjør den svært helsebringende, og spesielt forebyggende i forhold til hjertesykdom.
Hva er så spesielt med denne oljen?
Drop of Life skiller seg fra andre oljer pga. sitt ekstremt høye innhold av Polyfenoler (antioksidanter). Oljen inneholder mer enn 1300 mg/kg Polyfenoler enn tradisjonell kaldpresset olivenolje.
Fedon Drop of Life olivenolje inneholder minst 5 ganger flere polyfenoler enn det myndighetene (EU/EFSA/Mattilsynet) krever som minimum for å beskytte blodfettstoffer fra oksidasjon.
Drop of Life vant den greske produsenten prisen for beste olivenolje, med det desidert høyeste nivå av Polyfenoler under Olympia Health & Nutrition Awards 2016. Den ble vurdert opp mot over 3000 olivenoljer fra hele verden.
Vi tør på bakgrunn av dette påstå at Drop Of Life er verden sunneste olivenolje!
Det kjennes på smaken
På grunn av det høye innholdet av Polyfenoler har Drop Of Life en kraftigere og mer distinkt smak. Den varmer rett og sett litt i halsen. Dette er et kvalitetsstempel, med bakgrunn i utsagnet «bitter is better» som brukes i olivenoljeindustrien.
Drop Of Life egner seg godt til salater samt kalde sauser og retter. Uten oppvarming bevarer man nemlig polyfenolene. Man kan gjerne ta to ss som daglig kosttilskudd om man ikke bruker olivenolje i matlaging.
POLYFENOLER
Polyfenoler er en felles-betegnelse på molekyler med antioksidanter som beskytter oljen mot oksidering (harskning).
Det er godt dokumentert at polyfenolene har en svært gunstig effekt som antioksidant også i menneskekroppen (motvirker oksidativt stress).
I 2012 ble det opprettet en EU-godkjent helsepåstand (EFSA-claim).
Denne sier at «Polyfenoler i olivenolje bidrar til å beskytte blodfettstoffene mot oksidativt stress».
Vi vet at oksidativt stress i kroppen er nært knyttet til utvikling av en rekke syk-dommer.
Studier viser at inntak av extra virgin olivenolje har signifikant positiv virkning etter kort tids bruk:
- Redusert oksidativt stress
- Reduksjon i det dårlige kolesterolet
- Økning i det gode kolesterolet
- Bedre blodsukkerverdier
- Reduksjon i betennelsestilstander
The Greek Olive Estate ble etablert i 2012, og dyrker, foredler og pakker olivenoljer og oliven med ett mål for øyet; å bevare den naturlige smaken, kvalitet og helsemessige fordeler.
Eiendommen ligger i den historiske regionen Arkadia, i bakken av dalen Alfiós River, der man i over 300 år har dyrket ville oliventrær i harmoni med gunstige urter og aromatiske planter. Som primær energikilde, inntekt og mat, har disse ville oliventrærne dyp respekt – en ekte levende arv.
Århundrer med målrettet innsats og respekt, moderne medisinsk vitenskap og EU har sammen anerkjent den direkte koblingen mellom Olivenolje polyfenoler og helse. Polyfenoler er selve essensen i leverandørens kjerneprodukt, Drop of Life Extra Virgin olivenoljer.