Fedon.no - logo

Fedons Middelhavssalat

15 min
Lett

KATEGORI: Lunsj, Smårett, Middag, Forrett, Tilbehør, Salater, Uten nøtter, Uten egg, Uten gluten, Lavglykemisk

Her presenterer Fedon det mest tradisjonelle følge til enhver lunsj og middag i Hellas, nemlig middelhavssalaten. Den kommer som regel først på bordet, fylt med sprø og friske grønnsaker, urter, oliven, feta og kaldpresset olivenolje samt syre fra enten sitroner eller eddik. Visste du at syre i salaten vil redusere eventuell glykemisk belastning på maten som kommer etterpå?

Ta med denne sunne tradisjonen inn i ditt norske kosthold!

God fornøyelse!

4 porsjoner.

Dette trenger du:

  • 6-8 dl baby spinatblader
  • 4 - tomater delt i båter
  • 2 små - rødløk i tynne skiver
  • 1 strimlet - paprika, grønn
  • 1 strimlet - paprika, rød
  • 1, delt i biter - slangeagurk
  • Frø fra 1 - granateple
  • 2 dl dill, frisk, hakket
  • 2 dl bladpersille, hakket
  • 2 ss oregano, frisk, hakket
  • 10-20 stenfrie - Oliven Throumba
  • 200 g fetaost
  • 4 ss olivenolje, økologisk
  • 2 ss balsamico eddik
  • 1 ts Fedon Smartsweet
  • 2 (valgfritt) ts linfrøolje, kaldpresset

Slik gjør du:

  • 1Bland alt det grønne lett sammen med fetaost i en stor bolle.
  • 2Visp olivenolje, eddik, Smartsweet og hell over salaten rett før serverintg, bland godt.