Fedon.no - logo
hd videos redtube

Helt gresk linsesuppe

60 min
Lett

KATEGORI: Middag, Lunsj, Supper, Pasta og belgfrukt, Uten egg, Uten nøtter, Uten melk, Lavglykemisk, Ned i vekt, Fiberrik, Uten gluten

Linser er små belgfrukter. De kan være brune, grønne, røde, ja til og med svarte og da heter de beluga. Er belgfrukter nytt og ukjent for deg? Ja da må du ikke vente lenger. Denne suppen vi bli en garantert favoritt!

6 porsjoner

Dette trenger du:

  • 500 g linser
  • 1 liter Hønsekraft
  • 4 dl tomat, hermetisk
  • 3 dl olivenolje, ekstra jomfru
  • 2 små løk
  • 5 finhakkede fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss eddik
  • 1 ts Fedon Smartsweet
  • 1 halv ts salt
  • - pepper, nykvernet
  • 2 - laurbærblad
  • 1 ts oregano, tørket
  • ts linfrøolje, kaldpresset

Ingredienser fra vår nettbutikk

Oregano 40 g - økologisk
kr 19kr 39

Slik gjør du:

  • 1Vask linsene godt under rennende vann. Bruk en finmasket sil.
  • 2Hell 1 liter hønsekraft i en stor kjele og tilsett alle ingrediensene unntatt linsene og linfrøoljen. La det få et oppkok.
  • 3Ha i linsene, dekk til med lokk og la det stå og småkoke i ca 1/2 time, eller til linsene er møre og suppen er jevnet. Spe eventuelt med mer vann.
  • 4Ta kjelen av varmen, fisk opp laurbærbladene. Ha i linfrøoljen. Server suppen varm eller kald, med et dryss av nymalt pepper oppå.

    Suppen passer godt sammen med oliven, eller røkelaks og litt lettrømme.

    Oppskriften er hentet fra kokeboken Helt Gresk av Fedon Lindberg. Fotograf Mats Widén