Ingredienser

1/4 finhakket '- rødkål
1 middels stor - nepe, revet
1 - paprika, rød finhakket
1 - paprika, oransje finhakket
1 liten bunt koriander, hakket
1 liten - rødløk, finhakket
Saften fra 3 - lime
2 ts kokossukker
1 hode romanosalat
1-2 ss Olivenolje, ekstra jomfru m. chili
600 g kyllingfilet, skåret i biter
2 ts spisskummen, malt
1/2 ts chilipulver
- havsalt
- pepper, nykvernet
Avokadopuré: - -
Ca. 1/2 dl Cashewnøtter, usaltede
Saft fra 1/2 - lime
2 fedd hvitløk, raspet
2 klyper havsalt
1 delt - jalapeño
3 ss vann
2 modne - avokado

«Hot» kyllingtaco i sprø romanosalat-wraps

30 min Lett

Her får du en kjernesunn og deilig oppskrift på en norsk fredags-klassiker. Den treffer alle smaksløker og er perfekt balansert i forhold til rent protein, sunt fett, fiber og langsomme karbohydrater. I tillegg er måltidet pakket med vitaminer og mineraler fra alle de sprø og deilige grønnsakene. Kyllingtaco i sprø romanosalat-wraps smaker helt nydelig, og må prøves!

4 porsjoner

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Legg cashewnøttene i bløt. Vask og del romanosalaten og legg bladene i en serveringsbolle.

  2. Rør sammen kokossukker med saften av 3 lime. Bland sammen finhakket rødkål, revet nepe, hakket paprika, hakket koriander, finhakket rødløk sammen med limesaften. Ha blandingen over i en serveringsbolle, og sett til side.

  3. Legg kyllingbitene i en kjøkkenbolle og bland inn spisskummin, chilipulver(valgfritt) og salt og pepper. Sett til side og la det marinere mens du lager avokadopuré.

  4. Fjern bløtevannet og ha cashewnøttene i en blender sammen med limesaft, hvitløk, salt, jalapeño(valgfritt), vann og avokado. Kjør på høy hastighet til en jevn puré. Ha avokadokremen over i en serveringsbolle.

  5. Varm opp oljen på middels varme i en stekepanne og stek kyllingen til gylden og gjennomstekt mens du stadig rører i ca 3-4 minutter. Legg så kyllingen i en serveringsbolle.

  6. Fyll salatbladene med kylling, grønnsaksblandingen og avokadopuré og nyt.