Ingredienser

3 '- eggeplommer
2 - egg
3 dl kremfløte
1 beger Kremost naturell, mager
100 g Fedon Smartsweet
1 halv ts kanel

Kanelis med marinerte bær

30 min Lett

Denne deilige desserten lages som isparfait.

Slik gjør du:

  1. Pisk kremen stiv og sett den i kjøleskapet. Egg og eggeplommer, sammen med Smartsweet piskes til eggedosis og kanelen blandes inn. Rør kremosten myk og bland den med den piskede kremen. Bland kremen forsiktig sammen med eggedosisen.

  2. Den beste krokanen synes jeg du får ved å knuse brente mandler, Til denne porsjonen vil ca. 1 dl med brente mandler være passe. Du kan også sløyfe krokanen eller bare bruke hakkede nøtter. Bland nøttene inn i eggedosisen.

  3. Hell røren i former som er kledd med plastfolie. Dekk til med mer plast og sett isen i fryser. Etter seks timer er isen klar til servering.

  4. Ta isen ut 10 – 15 minutter før servering. Server gjerne isen sammen med marinerte eller friske bær og en god fruktsaus søtet med SmartSweet.