Ingredienser
KJØTTBOLLER '- -
200 g kjøttdeig av svin
100 g bønner, hvite
50 g eple
1 ss ingefær, revet
1/2 stk løk
8 ss brødsmuler av grovt brød
1 stk egg
1 ss tomatpure
½ ts muskat
1 ss kruspersille
1 ss gressløk, fersk
1 ss olivenolje, kaldpresset
GRYTE - -
1 ss olivenolje, kaldpresset
1 stk løk
1 ss stangselleri
1 stk gulrot
1 kløfter hvitløk, finhakket
1½ ss timian, frisk
1 stk laurbærblad
1 stk purreløk, finhakket
100 g skinke
1 liter hønsebuljong
50 g hirse
1 boks pintobønner
4 ts linfrøolje, kaldpresset
Kjøttboller i gryte
Denne deilige gryten er proppfull av «alt»: sunt fett, proteiner og mikronæringsstoffer fra grønnsaker, urter og bønner, – og vi kan garantere at den går rett hjem hos hele familien!
4 porsjoner (20–24 kjøttboller)
Slik gjør du:
-
Bløtlegg bønnene over natten. Skyll i kaldt vann, og kok opp i nytt vann i ca 1 time.
-
Varm oljen, tilsett de neste seks ingrediensene og stek 10 minutter over middels varme.
-
Ha i purre, skinke og buljong, dekk med lokk og la småkoke 45 minutter. Skum av og til.
-
Bland inn hirse, bønner og pintobønner, og kok videre 30 minutter. Tilsett pepper etter smak.
-
Lag kjøttboller mens det øvrige koker. Bland alle ingredienser unntatt olje. Tilsett pepper etter smak. Lag 20–24 kjøttboller med diameter ca. 2,5 cm. Varm oljen i stekepanne og stek kjøttbollene i porsjoner til passe brunet.
-
Ha i gryten og la retten småkoke videre under lokk, 20 minutter. Tilsett salt og pepper, og gjerne litt linfrøolje. Server varm.