Ingredienser

KJØTTBOLLER '- -
200 g kjøttdeig av svin
100 g bønner, hvite
50 g eple
1 ss ingefær, revet
1/2 stk løk
8 ss brødsmuler av grovt brød
1 stk egg
1 ss tomatpure
½ ts muskat
1 ss kruspersille
1 ss gressløk, fersk
1 ss olivenolje, kaldpresset
GRYTE - -
1 ss olivenolje, kaldpresset
1 stk løk
1 ss stangselleri
1 stk gulrot
1 kløfter hvitløk, finhakket
1½ ss timian, frisk
1 stk laurbærblad
1 stk purreløk, finhakket
100 g skinke
1 liter hønsebuljong
50 g hirse
1 boks pintobønner
4 ts linfrøolje, kaldpresset

Kjøttboller i gryte

120 min Middels

Denne deilige gryten er proppfull av «alt»: sunt fett, proteiner og mikronæringsstoffer fra grønnsaker, urter og bønner, – og vi kan garantere at den går rett hjem hos hele familien!

4 porsjoner (20–24 kjøttboller) 

Slik gjør du:

  1. Bløtlegg bønnene over natten. Skyll i kaldt vann, og kok opp i nytt vann i ca 1 time.

  2. Varm oljen, tilsett de neste seks ingrediensene og stek 10 minutter over middels varme.

  3. Ha i purre, skinke og buljong, dekk med lokk og la småkoke 45 minutter. Skum av og til.

  4. Bland inn hirse, bønner og pintobønner, og kok videre 30 minutter. Tilsett pepper etter smak.

  5. Lag kjøttboller mens det øvrige koker. Bland alle ingredienser unntatt olje. Tilsett pepper etter smak. Lag 20–24 kjøttboller med diameter ca. 2,5 cm. Varm oljen i stekepanne og stek kjøttbollene i porsjoner til passe brunet.

  6. Ha i gryten og la retten småkoke videre under lokk, 20 minutter. Tilsett salt og pepper, og gjerne litt linfrøolje. Server varm.