Ingredienser

125 g smør
80 g Finesse Bakesukker
150 g hvetemel
100 g mandler
2 ts kanel
1 ts nellik
1 ts Kardemomme
1 ts Kakaopulver

Krydderkaker

5 min Lett

Prøv disse nydelige krydderkakene til kakefatet!

Tips: Du kan redusere GI (Hva er GI?) og kcal fra vanlig sukker i en rekke oppskrifter i julen. Erstatt sukker med alternativ søtning. I denne oppskriften er det benyttet Finesse Bakesukker, som fås kjøpt i helsekost.

Slik gjør du:

  1. Mal Finesse bakesukker til melis i en nøttekvern/blender. Pisk smør og melis luftig.

  2. Bland mel, nøtter, kakao og krydder, og rør inn den tørre blandingen i smørkremen litt etter litt. Kna deigen godt.

  3. Kjevle ut deigen mellom to plastfolieark til den er omtrent 4 mm tykk. Stikk ut ønskede figurer, og overfør kakene til et bakebrett kledd med bakepapir.

  4. Stek kakene på 200 grader i 5-10 minutter.

  5. Når kakene er avkjølt, kan de pyntes med glasur(valgfritt).
    GLASUR: Mal Finesse bakesukker til melis. Rør sammen med 2-3 ts vann.