Ingredienser

2 ts gurkemeie, krydder
1 ts koriander, krydder
1 ts spisskummen, malt
1 ts havsalt
2-3 fedd hvitløk, raspet
1 ss ingefær, raspet
2 ss kokosolje
600 g kyllingfilet, skåret i biter
3 dl kyllingkraft
4 dl kokosmelk
3 mellomstore - gulrot, strimlet
1 rød - paprika, i biter
3-4 mellomstore - squash, strimlet
Saften av 1 halv - sitron
Frisk - koriander, hakket
- grønnsak strimler

Kylling i karri med squash-nudler

30 min Lett

Sydende sunnhet, alt i en gryte. Denne suppen smaker fantastisk for både store og små, og er en super måte å få i seg rikelig med grønnsaker som er blandet i perfekt symbiose med deilige helsebringende krydderier.

I oppskriften under har jeg laget nudler av squash istedenfor tradisjonelle hvetenudler. På den måten får vi en lavglykemisk rett men likevel den herlige følelsen av nudler. Suppen er perfekt balansert med nærende gelatin, mineraler, fett og proteiner fra kraft, kylling og kokosmelk/olje, samt en rekke næringstoffer og fiber fra urter og grønnsaker.

Squash-nudler og strimlet gulrot lager du enkelt med denne grønnsak-strimleren. Tilgjengelig i vår nettbutikk. God fornøyelse!

Ca. 4-5 porsjoner

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Bland gurkemeie, koriander, spisskummen, salt, revet hvitløk og revet ingefær i en liten bolle. Sette til side.

  2. Smelt kokosolje i en stor gryte over middels/høy varme. Fres kyllingen i ca. 5 minutter, eller til kjøttet ikke lenger er rosa på utsiden.

  3. Tilsett krydder, hvitløk og ingefær. Bland godt og kok i et minutt.

  4. Rør inn kyllingkraft og kokosmelk.

  5. Tilsett gulrotstrimler og paprikabiter. Kok opp og slå ned varmen og la det småkoke i 5 minutter.

  6. Tilsett squashnudler og kok i ytterligere 5 minutter til kyllingen er ferdig kokt.

  7. Rør inn sitronsaft og pynt med frisk koriander. Server rykende varm.