Ingredienser

600 g kyllingfilet, skåret i biter
200 g fetaost
500-750 g cherrytomater
valgfritt -1 boks flådde tomater
2-4 fedd hvitløk
1/2 - 1 potte frisk basilikum, hakket
1/2 dl olivenolje
2 ts oregano, tørket
1 klype salt
1/2 ts pepper, nykvernet
200 g Feeling OK spagetti

Lavglykemisk feta-spagetti med kylling

30 min Lett

Dette er en utrolig smaksrik og enkel rett som du bare MÅ prøve.
Heldigvis finnes det nå ekte italiensk lavglykemisk spagetti, slik at kan du nyte en pastarett som ernæringsmessig er veldig bra for deg.

Faktisk er denne spagettien så proteinrik, at du kan droppe kylling om du ønsker det. Et alternativ kan f.eks. være sopp?

Oppskriften er til 4 personer.

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader, og sett på pastavann i en stor kjele.

  2. Legg blokken med fetaost (velg ekte gresk feta) i en romslig ildfast form.
    Spre tomatene rundt osten og dryss den finhakkede hvitløken over.
    Du velge å bruke kun cherrytomater, eller du kan erstatte 250 g tomater med en boks hermetiske tomater om ønskelig.

  3. Krydre med salt, pepper og oregano eller andre av dine favoritturter.

  4. Hakk basilikumen grovt og dryss over.

  5. Til slutt drisler du over olivenoljen.

  6. Stek i ovnen på 180 grader i ca 25-30 minutter, og imens koker du spagettien (10 min) og dekker bordet.

  7. Ta formen ut av ovnen og mos ingrediensene sammen med en stapper eller annet egnet redskap.
    Det gjør seg godt med litt rustikk konsistens, i stedet for helt jevn saus.

  8. Anrett en snurr med 50 g pasta og saus på toppen. Pynt gjerne med et 3-4 halve cherrytomater og frisk basilikum, så blir det godt både for magen og for øyet.
    NYT!