Ingredienser

2 ss olivenolje, kaldpresset
1 stk lammeskank
1 stk rødløk, finhakket
4 kløfter hvitløk, finhakket
4 stilker rosmarin, tørket
1 ss tomatpure
250 g tomat, hermetisk
1 dl hvitvin, tørr
- salt, natriumredusert
- pepper, nykvernet

Ovnsbakt lam

120 min Middels

Tilberedningen av denne herlige lammeretten er enkel. Mens gryten står i ovnen, kan du slappe av med en bok eller et blad.

1 porsjon. (Til flere porsjoner kan du multiplisere mengdene etter behov.)

Slik gjør du:

  1. Varm olje i en liten kjele eller panne med lokk (som tåler stekeovn). Krydre kjøttet og stek det lett i olje på middels varme til det er brunet på alle kanter, ta det opp og sett det til side.

  2. Forvarm ovnen til 180 oC. Sautér løk i samme olje over middels varme ca. 8 minutter til den er gjennomsiktig, men ikke brun. Tilsett hvitløk og rosmarin, og stek videre 2 minutter til alt er dekt av olje.

  3. Ha i tomatpuré, tomater og hvitvin, tilsett salt og pepper, og kok opp. Legg lammekjøttet i blandingen, dekk med lokk og sett i ovnen. La stå 1½ time eller til kjøttet er helt mørt; snu det midtveis under stekingen.

  4. Server med dampet eller kokt brokkoli eller blomkål, andre kokte grønnsaker eller frisk salat.