Ingredienser

4 stk torsk
Pesto: - -
4 dl frisk basilikum, hakket
2 fedd hvitløk
2 dl Parmesan ost, revet
1 dl olivenolje, ekstra jomfru
1 klype salt
1 klype pepper, nykvernet
Saus: - -
3-4 ss pesto
1 dl gresk yoghurt, naturell
2 dl majones
1 klype salt
1 klype pepper, nykvernet
Blomkålris - -
1 stk blomkål
1 ss olivenolje, ekstra jomfru
1 klype salt
1 klype pepper, nykvernet
1-2 ss vann

Ovnsbakt torsk med pesto og blomkålris

Det er anbefalt at man legger inn 3-4 måltider med fisk per uke. Her er en nydelig og lett fiskerett av torsk, lavglykemisk og svært smakfull.
Passer både til hverdags og i selskap.

Oppskriften er til 4 personer. Beregn ca 250-300 g fisk per porsjon.

Slik gjør du:

  1. Kjør alle ingrediensene til pestoen i blender, og sett til side.
    Sett stekeovnen på 200 grader

  2. Legg torsken i en ildfast form og spre 4 ss pesto over.
    Bak i 20-25 minutter, til fisken begynner å flake seg.

  3. Lag sausen mens fisken blander du sammen ingrediensene til sausen og setter den til side.

  4. Riv blomkålen til ris, evt. bruk blender.
    Varm olivenolje på medium varme i pannen og fres blomkålrisen i et par minutter. Tilsett et par ss vann, reduser varmen og sett på lokk. La dampe i ca 5 minutter.
    Smak til med salt og pepper, evt. andre smaker du liker.

  5. Anrett fisk, blomkålris og pestosaus på tallerkenen og nyt!