Ingredienser
4 stk torsk
Pesto: - -
4 dl frisk basilikum, hakket
2 fedd hvitløk
2 dl Parmesan ost, revet
1 dl olivenolje, ekstra jomfru
1 klype salt
1 klype pepper, nykvernet
Saus: - -
3-4 ss pesto
1 dl gresk yoghurt, naturell
2 dl majones
1 klype salt
1 klype pepper, nykvernet
Blomkålris - -
1 stk blomkål
1 ss olivenolje, ekstra jomfru
1 klype salt
1 klype pepper, nykvernet
1-2 ss vann
Ovnsbakt torsk med pesto og blomkålris
Det er anbefalt at man legger inn 3-4 måltider med fisk per uke. Her er en nydelig og lett fiskerett av torsk, lavglykemisk og svært smakfull.
Passer både til hverdags og i selskap.
Oppskriften er til 4 personer. Beregn ca 250-300 g fisk per porsjon.
Slik gjør du:
-
Kjør alle ingrediensene til pestoen i blender, og sett til side.
Sett stekeovnen på 200 grader -
Legg torsken i en ildfast form og spre 4 ss pesto over.
Bak i 20-25 minutter, til fisken begynner å flake seg. -
Lag sausen mens fisken blander du sammen ingrediensene til sausen og setter den til side.
-
Riv blomkålen til ris, evt. bruk blender.
Varm olivenolje på medium varme i pannen og fres blomkålrisen i et par minutter. Tilsett et par ss vann, reduser varmen og sett på lokk. La dampe i ca 5 minutter.
Smak til med salt og pepper, evt. andre smaker du liker. -
Anrett fisk, blomkålris og pestosaus på tallerkenen og nyt!