Ingredienser

200 g asparges, frisk
1 stk avokado
Saft stk lime
1 ts sennep, sterk
1 ss balsamico eddik
2 ss olivenolje, kaldpresset
2 ts linfrøolje, kaldpresset
300 g oksefilet
1 bunt kruspersille
25 g Parmesan ost, revet
1 stk rødløk, finhakket
- salt, natriumredusert
- pepper, nykvernet

Roastbiff med asparges og salat med parmesanost og balsamicodressing

120 min Middels

Denne rette er en spennende vri på en ellers klassisk kjøttrett.

2 porsjoner, Tid: ca. 2 timer. Vanskelighetsgrad: medium

Slik gjør du:

  1. Stek 300 g filet i ovn ved 200 oC 15–20 minutter. La kjøttet hvile 10 minutter før oppskjæring. Eller grill 2 x 150 g biff 2–3 minutter på hver side og la hvile før oppskjæring.

  2. Damp asparges over kokende vann 5–6 minutter eller til så vidt møre. Sett til avkjøling.

  3. Del avokadoen i to, skrell den og fjern steinen. Del den i store biter og ha fruktkjøttet i en bolle. Krydre med salt og pepper, og klem lime- eller sitronsaft over.

  4. Pisk sammen sennep og eddik, deretter olivenolje.

  5. Anrett kjøtt, persille, asparges og avokado i 2 tallerkener. Ha osteflak, løkringer og dressing over.