Ingredienser

200 g sjokolade, mørk uten sukker
200 g kokosolje
1 ss Finesse Bakesukker
Små konfektformer i papir - -
eller silikonformer til konfekt - -
Begge deler finner du i butikker med kjøkkenutstyr - -

Sjokoladekonfekt – uten tilsatt sukker

30 min Lett

Dette er en helt fantastisk god konfekt, som du enkelt lager selv. Denne søte fristelsen er full av helse, så kos deg med god samvittighet! Konfekten består av sunne fettsyrer og antioksidanter, pluss proteiner og fiber hvis du tilsetter nøtter. Du kan lage de helt enkle uten fyll, eller du kan fylle de med det du syns smaker best sammen med sjokolade.

Her er noen tips: Hakkede nøtter(alle typer), kokosmasse, biter av tørket frukt, raspet sitron- eller revet appelsinskall , frisk raspet ingefær, gojibær, kanel, litt chilikrydder eller litt grovt salt.

 

Slik gjør du:

  1. Smelt sjokolade, kokosoljen og sukrin sammen over vannbad til flytende.

  2. Rør inn ønsket tilbehør.

  3. Sett de små papirformene eller silikonformen på et brett og fyll de halvveis opp med sjokoladesausen.

  4. Pynt gjerne med noe på toppen, f. eks raspet sitron- eller appelsinsest(økologiske, vask godt), eller litt finraspet sjokolade.

  5. Sett brettet i kjøleskapet, i minimum 30 minutter.

  6. Oppbevares kjølig i en tett boks.