Ingredienser

4 ss olivenolje, ekstra jomfru
2 - gulrøtter, skrelt og delt i små terninger
2 - selleristilk, finhakket
1 og en halv dl grønnsakskraft
1 halv ts rosmarin, tørket
- havsalt
- pepper, nykvernet
1 og en halv pose Fedon fusilli
Ca 400 g kikerter, ferdig kokte
Ca 250-300(strimlet) g kyllingfilet, skåret i biter
1 halv ss Olivenolje, ekstra jomfru m. oregano
Reven - Parmesan ost, revet
1 ss bladpersille, hakket

Suppe med Fedon Fusilli, kylling og kikerter.

60 min Lett

Dette er en deilig og varmende suppe til alle anledninger.

Fedon Fusilli er en lavglykemisk, karboredusert, proteinrik og fiberrik pasta som er langt sunnere og mindre belastende på blodsukkeret enn tradisjonell pasta. Den bidrar med stor metthetsfølelse, pga sitt høye protein- og fiberinnhold. Spis Fedon Fusilli med god samvittighet!

4-5 porsjoner

For flere deilige pastaoppskrifter se Fedon sin bok: Fedon Lindberg Sunne pastaretter

Slik gjør du:

  1. Bløtlegg kikertene i vann over natten, kast vannet og kok i nytt vann i ca 1 time. Drener og sett til side.

  2. Skjær opp alle grønnsakene fint. Varm oljen forsiktig i en stor kjele og ha i grønnsakene. La alt surre i oljen i 5–7 minutter under stadig omrøring.

  3. Tilsett 5 dl av kraften, rosmarin og litt salt og pepper. La suppen koke under lokk i ca. 20 minutter. Rør om av og til. Tørket rosmarin, pakkes den inn i et lite stykke stoff, eller du kan bruke en «klype» for te i løs vekt.

  4. Tilsett resten av kraften, ha i pasta og kikerter og kok opp under omrøring. Demp varmen og la det hele småkoke under stadig omrøring i 4-5 minutter.

  5. Tilsett kyllingstrimlene og la suppen trekke til kyllingen er gjennomkokt og pastaen er al dente. Ta ut rosmarinkvisten eller den tørkede rosmarinen, og smak til suppen med salt og pepper. Rør inn olivenolje med oregano rett før servering.

  6. Server suppen i dype tallerkener. Dryss over litt reven parmesan og hakket bladpersille.