Ingredienser

1 liter kyllingkraft
2 stilker sitrongress
Ca 5 cm frisk - ingefærrot
1-2 - chili "bird's eye"
Ca 11 dl kokosmelk
Ca 100 g curry paste
2 ss kokosfett
eller smør - -
Ca 900 g kyllingfilet, skåret i biter
2 - rødløk, finhakket
2 store Japanesiske(eller vanlige) - søtpotet
1 hode brokkoli
1 boks bambusskudd
1 bunt vårløk, skivet
Saften fra 2 - lime

Thai-kraftsuppe med kokosmelk og kylling

50 min Middels

Thai mat er tradisjonelt kjent for sine fint balanserte smaker (sur, søt, salt, bitter og krydret) samt bruk av ingredienser som er både smakfulle og helsefremmende. Denne thaisuppen er intet unntak. Sitrongress og ingefær surres i styrkende kyllingkraft og frigjør sine helsebringende oljer. Herlige grønnsaker, urter, krydder og silkemyk kokosmelk gir suppen en uimotståelig smak og tekstur. Må prøves!

6-8 porsjoner

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. *Sitongress: Kutt vekk enden/roten. Fjern tørre blader og snitt stilken i to. Press den litt med en kjevle for å frigjøre oljen.
    *Ingefær: Rens ingefærroten og hakk opp i små biter.
    Kok opp kyllingkraften og tilsett sitrongress, ingefær, og chili. Senk varmen til middels/lav og la det surre mens du tilbereder resten av ingrediensene.

  2. Varm opp kokosmelken. Tilsett curry paste og pisk til det er helt blandet. Skru av varmen og sett til side.

  3. Smelt kokosfett eller smør i en dyp panne. Tilsett kyllingbitene og stek på middels/høy varme i ca 5 minutter mens du rører. Tilsett så hakket løk og søtpotet og stek i 5 minutter til. Skru av varmen og sett til side.

  4. Nå fjerner du sitrongress, ingefær, og chili fra kraften. Øk varmen til middels og tilsett kokosmelk m/curry paste, kylling, løk og søtpotet, brokkolibuketter og bambusskudd. La det småkoke i 10 minutter.

  5. Skru av varmen og tilsett vårløk og limejuice. Bland godt, sett på lokk og la suppen hvile i 10 min slik at smakene blandes.

  6. Server rykende varm.