««Jeg hadde aldri klart det uten hjelp»»

Kristin unngikk slankeoperasjon!

Det begynte for noen år siden da jeg satt på flyet til Bergen, og slet med å få på sikkerhetsbeltet. Jeg veide 108 kilo. Jeg skammet meg, var redd for helsen min og fryktet at jeg skulle få diabetes. Jeg tenkte på mine barn og barnebarn som jeg ville ha et liv med.

Jeg måtte gjøre opp status for hvordan jeg ønsket å leve. Jeg leste alt om slankeoperasjoner, og ante ingen annen utvei. Jeg hadde prøvd alt av pulver, shaker, kurer og kurs – ingenting hjalp.

Heldigvis kom jeg på én god erfaring. Det var Fedon Lindbergs metode, halvprøvd noen år tidligere. Jeg la fra meg tanken om slankeoperasjon og kastet meg på telefonen til Fedon Helse. Det var første skrittet mot mitt nye liv!

Overvekten kom gradvis

For mye mat og for mye søtt. Jeg svingte gjerne innom kiosken på vei hjem fra jobben og spiste to sjokolader før middag. Det gikk opp for meg at den enorme overvekten var en hindring for så mye jeg hadde lyst å gjøre. Dette – sammen med beskjeden om at jeg kom til å utvikle diabetes – veide tungt. Det var da jeg bestemte meg for å gjøre noe med vekten min.

I dag ser jeg at overspising ble et mønster – en ond sirkel av trøst og kompensasjon. Jeg saboterte meg selv og helsen min!

Rask vektnedgang ga motivasjon

Den første måneden på Eurodiet gikk jeg ned åtte kilo og det gjorde meg motivert til å fortsette. Motivasjon er viktig, for det koster å bryte innarbeidede, dårlige vaner. Det avgjørende for meg var en sterk indre motivasjon. Jeg ville skape en endring for min egen del, ikke fordi jeg ønsket å møte andres forventninger.

Oppfølging er avgjørende

De månedlige møtene med kostveilederen ved Dr. Fedon Lindbergs klinikk hjalp meg ikke bare med kostholdet. Kjemien mellom oss stemte med én gang, og hun ga meg motivasjon og troen på at jeg skulle klare å gå ned i vekt. Jeg har alltid slitt med selvbildet, og som overvektig følte jeg at andre betraktet meg som svak. Det var en psykisk belastning.

Nå kjenner jeg meg energisk og at den virkelige Kristin har kommet frem. Jeg tør også være mer tydelig, og har fått høre av kollegaene at jeg framstår som mer helstøpt.

Foruten veiing og veiledning bestod oppfølgingen hos Lindberg av jevnlige blodprøver. Det ble avdekket lavt stoffskifte og antydning til fettlever – men leveren er blitt helt fin igjen.

Nå spiser jeg vanlig mat, men det er riktig balanse mellom karbohydrater, fett og proteiner. Jeg har etablert nye vaner, og blir uggen i magen om jeg spiser brød.

I sommer hadde jeg en sprekk og gikk opp 6 kilo. Jeg var nær ved å avlyse timen hos Lindberg fordi jeg skammet meg. Men jeg gikk, og fikk støtte: «Det er i slike situasjoner det er viktig å komme hit! Dette klarer du!»

Til andre som sliter med overvekt og selvbilde, har jeg ett råd: Søk hjelp!

Få en gratis samtale med en Personlig Kostveileder

Med en PK på laget har du mye større sannsynlighet for å lykkes med effektiv og varig vektnedgang!

Les mer og be om gratis samtale