Veien til god magefølelse!
– et nettkurs for deg som har en mage og kropp i ulage!
Med Gry Hammer og Fedon Lindberg
Er du ei av trøblete mage og manglende energi? Dette kurset er ideelt for deg som har irritabel tarm eller plager knyttet til tarmhelsen. Her får du hjelp til å gjøre varige endringer for å oppnå bedre helse og en glad mage!
Vårt nettbaserte kurs over 6 moduler, og månedlige livesendinger, er spekket med kunnskap og inspirasjon for å hjelpe deg til å få god fordøyelse, mindre smerter og mer energi. Dette vil du nyte godt av resten av livet!
Se for deg følgende:
- Du våkner om morgenen. Du har sovet godt og følger deg uthvilt
- Kroppen føles myk og bevegelig. Ingen stivhet eller vonde muskler og ledd
- Du kjenner på en mental klarhet og indre ro
- Du vet at magen er der, men kjenner ikke annet enn en god magefølelse
- Du har energi, og gleder deg til dagen og det den bringer
Dessverre er det virkelig bildet noe helt annet for veldig mange, kanskje også for deg? En irritabel tarm er mer enn bare en trøblete mage, og god tarmhelse har stor betydning for både din generelle helse, kropp og sinn. Derfor har vi utviklet dette nettkurset med en helhetlig tilnærming.
Lær om tarmhelse og helhetlig helse i teori og praksis
Kurset har en helhetlig tilnærming, basert på 10 bud for varig endring:
- Definer ditt mål og skap varig endring
• Hvordan finne ut hva du vil
• Hvordan sette gode mål
• Hvordan holde motivasjonen
- Optimaliser fordøyelsen
• Lurt å tenke på før-, under og etter måltidet
• Fiber, enzymer, tilskudd, magesyre
• Søvn og stress
- Balanser blodsukkeret
• Blodsukkerbelastning etter måltider
• Insulin og insulinresistens
• Hva gir stabilt blodsukker
- Balanser hormonene
• Kosthold, livsstil og hormonbalanse
• Stresshormoner
• Serotonin, dopamin, GABA, noradrenalin
- Fra jord til bord. Sammenhengen mellom matkvalitet og helse
• Matproduksjon og matkvalitet
• Råvarebasert kosthold vs. ultraprosessert kosthold
- Skap et kosthold i balanse
• Slik bør kostholdet settes sammen
• Næringsstoffer
- Velg riktig fett – Fedons fettskole
• Olivenolje
• Type fett og mengde
• Margarin, smør, olje, steking/baking
- Lær riktig tilberedning for økt næringsopptak og en glad mage
• Riktig varmebehandling av mat
• Riktig behandling av nøtter, frø og korn
• Fermentering, bløtlegging
- Glem fortid og fremtid, lev her og nå
• Bevisste tanker
• Bevisst pust
• Konkrete teknikker for mestring av stress
- Finn din mening, og skap flyt og næring til kropp, sjel og sinn
• Finn din mening/dharma
• Meditasjonsteknikker
• Avspenning
• Øvelser for økt sirkulasjon