Ingredienser
400 g Santorini Fava
1,2 liter vann
1 stk tomat, hakket
1 stk løk
50 g kapers
2 ss tomatpure
1 dl hvitvin, tørr
- havsalt
- pepper, nykvernet
- olivenolje, ekstra jomfru
Santorini Fava-bønnestuing med sauterte kapers
Denne originale Fava oppskriften har en utsøkt smak som er typisk for Santorinis vulkanske øy. Stuingen smaker fantastisk sammen med viltvoksende kapers fra Kykladene.
4 porsjoner
Slik gjør du:
-
Bløtlegg favabønnene i vann over natten. Har du ikke tid til det kan du skylle bønnene godt under rennende vann før du koker de. Bruk en finmasket sil.
-
Kok Favabønner på svak varme i ca. 45 minutter - til de får en myk og fløyelsaktig konsistens.
-
Ta gryten av varmen, bruk en stavmikser og kjør til en glatt purè. Tilsett litt salt.
-
Kapers og tomatsaus: Fres løken i ca. 3 ss olivenolje i 1-2 minutter, tilsett kapers etter å ha skylt dem godt under vann fra springen, fortsetter sautering i 2-3 minutter og tilsett hakket tomat, tomatpure, hvitvin, en klype salt og pepper. Legg på lokk og la det småkoke i 12-15 minutter.
-
Server Santorini Fava-bønnestuing på 4 tallerkener med varm kapers og tomatsaus i midten. Anrett til slutt med noen dråper olivenolje over retten samt, evt friske urter.