Ingredienser

1/2 kopp Parmesan ost, revet
2 ss mandelmel
1/2 ts Hvitløkspulver
1/4 ts paprikapulver
500 g svinekjøtt
2 ts Røkt paprikapulver
1 ts chilipulver
1 ts spisskummen, malt
1/2 ts pepper, malt
1/2 ts salt
1/4 ts stevia
1 kopp kyllingkraft
2 ss olivenolje
250 g cheddarost
1 stk jalapeño

Pulled pork Nachos med parmesanchips

Her snakker vi «comfort food», men selvfølgelig en sunn variant.

Denne krever ikke mye forberedelse, men steketiden er lang. Kjøttet kan gjerne stekes ferdig dagen i forveien om det er ønskelig.
Bruk gjerne svinebog, men du kan også bruke andre typer kjøtt, f.eks. høyrygg av okse.

Denne retten er optimal for tilberedning i slow-cooker/crock pot. Alternativt bruker du en ildfast form eller gryte med lokk i stekeovnen.
Oppskriften gir 4 porsjoner.

Slik gjør du:

  1. PARMESANCHIPS:
    Sett stekeovnen på 200 grader.

  2. Bland revet parmesan, mandelmel, hvitløkspulver og paprikapulver i en bolle.

  3. Sett én og én spiseskje av blandingen på en stekeplate kledd med bakepapir. Klem massen forsiktig flat med skjeen. Fortsett til bollen er tom.

  4. Stek i 4-5 minutter og sett til side.

  5. PULLED PORK:
    Juster ovnen ned til 150 grader.

  6. Bland sammen røkt paprikapulver, chili, spisskummen, pepper, salt og stevia. Bruk alternativt 1 ss av et sukkerfritt tacokrydder.

  7. Rubb kjøttet med krydderblandingen og legg det i en smurt ildfast gryte med lokk, evt. slow cooker.

  8. Hell kyllingkraften i gryten og drisle olivenoljen over kjøttet.

  9. Sett på lokket og stek i 2-4 timer, til kjøttet er så mørt at du lett kan rive det fra hverandre med to gafler. Fyll om nødvendig på med kyllingkraft underveis, det er viktig at kjøttet ikke tørker ut.

  10. Når kjøttet er ferdig stekt tar du det ut og river det fra hverandre.

  11. MONTERING:
    Skru ovnen opp til 190 grader.

  12. Spre halvparten av parmesanchipsen i bunnen av en ildfast form. Topp med halvparten av det revne kjøttet, skivet jalapeno og halvparten av osten.
    Gjenta samme prosess i et lag nr. 2.

  13. Stek i 8-10 minutter til osten er smeltet og litt gylden.
    Serveres varm med litt rømme og hot sauce om du liker det hett:)