Med et totalt polyfenolinnhold på over 2500 mg/kg oinneholder PhenOLIV Organic et av de høyeste nivåene av polyfenoler i verden.
Vi er allerede godt kjent med at extra virgin olivenolje er bra for oss, siden dette er grundig dokumenter av forskning. Mesteparten av forskningen rundt olivenolje har vært fokusert på fettprofilen. Fett er et avgjørende element i dagliglivet vårt, og bærer næringsstoffer og andre ingredienser rundt i kroppen og blodet, samt lagrer energi og er ikke minst viktig for hjerne og humør.
Extra Virgin Olive Oil har den høyeste prosentandelen umettet fett (det gode fettet) og en av de laveste prosentene av mettet fett (det dårlige fettet) sammenlignet med alle oljer og fett (kokosolje, smør, linfrø osv.)
Polyfenoler = antioksidanter
De siste årene har forskningen fokusert mer på olivenoljepolyfenoler. Disse har vist seg å ha helt bemerkelsesverdige helseegenskaper. Extra Virgin olivenolje, med høyt polyfenolinnhold og den beste fettprofilen man kjenner til, blir derfor en helt unik matvare.
Polyfenoler kan bidra til å:
- Senke kolesterolnivåer (og oksidasjon av kolesterol)
- Reduser risikoen for hjertesykdom
- Senke blodtrykket
- Bedre hjernens helse + kognitiv funksjon
- Støtte mental helse
- Lindre betennelse og smerter
- Reduser risikoen for diabetes