Ingredienser
                                                        250 g hvetemel  
                                                        250 g sammalt hvete, grovt  
                                                        35 g Glukofix  
                                                        1 ts salt  
                                                        2 ss olje  
                                                        1 pakke gjær  
                                                        4 dl Lunkent vann  
                            						
Kjapt og enkelt grovbrød med Glukofix!
Denne oppskriften har vi lånt fra Møllerens oppskriftsarkiver, og tilsatt Glukofix slik at brødet mer en 50 % lavere glykemisk belastning enn den opprinnelige oppskriften.
Gang gjerne opp mengdene for å få flere brød som du kan fryse.
Glukofix påvirker verken smak, farge eller konsistens på det ferdige resultatet.
(Se opprinnelig oppskrift på molleren.no)
				Slik gjør du:
-  
Sett ovnen på 50°C
 -  
Rør gjæren ut i godt lunket vann og tilsett resten av ingrediensene. Rør til alt er godt blandet, evt. elt i kjøkkenmaskin.
 -  
Hell røren i en smurt brødform på 1,5 l og sett formen i ovnen til heving på 50°C i 25 min
 -  
Etter 25 min øker du temperaturen til 250°C mens brødet blir stående i ovnen. Stek videre i ca. 30 min eller til brødet er gyllent og gjennomstekt (avhengig av ovn)