Ingredienser
                                                        250 g mandelmel  
                                                        175 g havremel  
                                                        1  ts bakepulver  
                                                        1/2 ts Kardemomme  
                                                        1/2  ts safran  
                                                        1 klype salt  
                                                        1 dl Finesse Bakesukker  
                                                        75 g smør  
                                                        2 dl melk  
                                                        - - rosiner  
                            						
Lavglykemiske Lussekatter
Spre varme og glede med disse delikate godsaken – en perfekt måte å feire Luciadagen med god samvittighet.
Denne oppskrifter gir deg en himmelsk smaksopplevelse, uten unødvendige sukkerpåslag.
Tips!
Dersom du ikke er glad i å bake med mandelmel, kan du bruke andre meltyper (f.eks. spelt eller hvetemel), og tilsette Glukofix. Dette vil redusere effekten av de raske karbohydratene med oppmot 55 %!
Glukofix er et unikt fiber som du kan blande i deigen, uten at det påvirker farge, smak eller konsistens. Regn ut hvor mange gram karbohydrater melet (inkludert havremelet) gir. Mengden Glukofix til tilsvare 10 % av dette.
Slik gjør du:
-  
Bland mandelmel, havremel, bakepulver, kardemomme og salt i en bakebolle.
 -  
Tilsett safran.
 -  
Rør sammen smør og bakesukker i en egen bolle.
 -  
Tilsett melblandingen og melken vekselvis i smørblandingen. Rør godt underveis. Deigen skal være smidig, men ikke klissete. Tilsett mer mel om nødvendig.
 -  
Dekk deigen med et klede og la den sette seg i en halvtimes tid.
 -  
Forvarm ovnen til 200 grader.
 -  
Form Lussekatter av deigen og legg på stekebrett med bakepapir.
 -  
Pynt med om ønskelig med rosiner, og pensle med egg.
 -  
Stek midt i ovnen i ca. 10-12 minutter, til de er gyllenbrune.
 -  
Lussekattene avkjøles litt før de servering.