Ingredienser

5 dl gresk yoghurt, naturell
0,5 stk slangeagurk
2-3 stk hvitløk, finhakket
¼ ts salt
1 ss olivenolje, ekstra jomfru
1-2 ts hvitvinseddik
1 knivsodd Erytritol, Sukrin
1 ts linfrøolje, kaldpresset
2 ss Tzatziki urteblanding

Tzatziki

25 min Lett

Yoghurtdip med hvitløk og agurk.

Nest etter fetaost, gresk salat og moussaka må dette være den mest kjente greske retten. Enkelt og uhøytidelig, men du verden så godt! At det er sunt på toppen er vel ingen ulempe? Det aller viktigste her er å bruke riktig yoghurt og sørge for å presse ut så mye som mulig av saften fra agurkene. Hvitløksmaken utvikles over tid, og jo lenger tzatzikien står, desto sterkere blir den. Bruk tykk, gresk yoghurt hvis du får tak i det. Du kan også blande like mengder kesam1 % og 8 %, og det er en fin erstatning for gresk yoghurt.

4- 6 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Ha yoghurten over i en bolle.

  2. Skrell agurken, riv den grovt og press så mye væske som mulig ut av den. Gjerne i et kjøkkenhåndkle. Bland den i yoghurten.

  3. Smak til med hvitløk, salt, olivenolje, eddik, sukrin, linfrø og eventuelt mynte. La gjerne tzazikien stå i kjøleskap i ett døgn for å la smakene modnes.