Ingredienser
500 g kyllingfilet, skåret i biter
2 liter bladsalat, blandet
2½ dl paprika, oransje finhakket
2½ dl cherrytomater, delt
2½ dl gulrot
1 dl fetaost
½ dl vårløk, skivet
3 ss appelsinsaft
1 ts appelsinskall, revet
1 ss hvit balsamico eddik
1 knivsodd pepper, malt
200–300 g appelsinbåter
2 ss mandler
2 ts linfrøolje, kaldpresset
1 ss olivenolje, kaldpresset
1 knivsodd salt, natriumredusert
Appelsin- og kyllingsalat med fetaost
Friskt og mettende for store og små!
4 porsjoner
Slik gjør du:
-
Start grillen.
-
Legg kyllingfiletene på en lett smurt grillrist. Grill 6 minutter på hver side, til de er gjennomstekt. Skjær i 1,5 cm tykke skiver. Sett til side.
-
Bland bladsalat og neste 5 ingredienser (til og med lok) i en stor bolle. Bland appelsinjuice og -skall, eddik, olje, salt og pepper, og visp alt sammen. Hell juiceblandingen over bladsalatblandingen, og bland godt.
-
Fordel salatblandingen på fire tallerkener og legg kyllingskiver, appelsinbåter og mandler på toppen.