Ingredienser
1 dl olivenolje, ekstra jomfru
1 stk hvitløk, finhakket
2 stk purreløk, finhakket
2 stk gulrot
1 kg gresskar
1 stk potet
ts salt
litt - pepper, nykvernet
2 poser salvie, tørket
1 ts kanel
1 ts nellik
2 liter grønnsakskraft
eller - kyllingkraft
1 ½ dl helmelk
eller - kokosmelk
60 g pistasjnøtter, grovt hakket
litt - olivenolje, ekstra jomfru
litt - kajennepepper
Gresskarsuppe med grillet hvitløk og krydder
Sødmen fra gule gresskar komponert med deilig sterk smak av krydder. Kos deg med en utsøkt og aromatisk suppe. En garantert «hit» i godt lag!
4- 6 porsjoner
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Slik gjør du:
-
Grill hvitløk: Pakk inn en hel hvitløk i aluminiumsfolie(ikke fjern noe skall). Deretter grill den i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca 15 min. Ta den ut av folien og skjær av bunnen. Deretter trykker du den på den andre siden og alle feddene vil skli ut. Sett så hvitløken til side.
-
Klargjør suppe: Varm opp olivenoljen i en kasserolle. Tilsett purre, løk, potet, gulrot og gresskar. La surre i 10-15 minutter til de mykner, rør jevnlig.
-
Tilsett så salvie, kanel, nellik, salt og pepper, og hell over kraften. Rør godt og kok på svak varme i 30-40 minutter, til grønnsakene er helt myke.
-
Ta suppen av varmen, bruk en stavmikser og kjør til suppen blir jevn og glatt. Sett deretter suppen tilbake på komfyren og tilsett melken. La suppen koke opp mens du rører.
-
Anrett suppen i serveringsboller pyntet med hakkede pistasjnøtter og et dryss kajennepepper. Ringle over olivenolje og server.