Ingredienser
4 skiver laksefilet, naturell
1 ss sesamfrø
1 stk løk
600 g asparges, frisk
MARINADE - -
3 ss soyasaus
1½ ss balsamico eddik
1 ss Erytritol, Sukrin
1 ss sitronsaft, friskpresset
½ ts ingefær, revet
Grillet laks med sesamfrø og asparges
Dette er et enkelt, sunt og kjempegodt måltid nesten uten karbohydrater!
4 porsjoner
Per porsjon: GB 1; protein 33 g; karbohydrat 7 g; fett 20 g (hvorav 4 g mettet), fiber 3 g
Slik gjør du:
-
Rør sammen alle ingrediensene til marinaden i en liten bolle. Vend lakseskivene så marinaden dekker begge sider. Dekk med klebefolie og la stå i kjøleskap minst 1 time, eller lenger hvis mulig.
-
Varm ovnsgrillen. Legg aluminiumsfolie i en ildfast form og spray med olje. Legg lakseskivene i formen med skinnsiden opp. Hell resten av marinaden i en liten kjele.
-
Grill laksen 4 minutter, ca. 10 cm fra grillelementet. La marinaden koke 2 minutter. Vend lakseskivene og hell noe av marinaden over. Dryss med sesamfrø og grill 4 minutter til, eller til laksen er nesten gjennomstekt.
-
Skyll aspargesen godt og fjern fiberendene. Damp dem i litt vann ca. 5 minutter. Hell av vannet.
-
Server laksen med resten av marinaden og asparges.