Ingredienser
300 g gresk yoghurt, naturell
1 stk slangeagurk
1 stk gulrot
2-3 kløfter hvitløk, finhakket
1-2 ts Tzatziki urteblanding
- dill
- mynte, frisk
5-6 ss olivenolje, ekstra jomfru
2-3 ss balsamicokrem med appelsin og sitron
Tzatziki med hvitløk og gulrot
Tzatziki – Den greske, høyt elskede hvitløk og yoghurtdressingen som tradisjonelt brukes til kjøtt, får i denne oppskriften en ny og spennende smak med kombinasjonen av Balsamicokrem med appelsin og sitron og sprø gulrot.
4 porsjoner
Slik gjør du:
-
Riv slangeagurken og ha den over i et dørslag eller et kjøkkenhåndkle, og press ut så mye væske du klarer. Riv gulrot og hvitløk, og hakk opp urtene.
-
Ha så alle ingrediensene i en bolle og bland godt.
-
Hell tzatzikien over i en serveringsbolle og sett kjølig i minimum 30 min slik at alle smaker fra ingrediensene blandes godt.
-
Server med stekt/grillet kjøtt eller som en del av et bord med småretter, mezé.