Ingredienser
                                                        300 g gresk yoghurt, naturell  
                                                        1  stk slangeagurk  
                                                        1  stk gulrot  
                                                        2-3 kløfter hvitløk, finhakket  
                                                        1-2 ts Tzatziki urteblanding  
                                                         - dill  
                                                         - mynte, frisk  
                                                        5-6  ss olivenolje, ekstra jomfru  
                                                        2-3 ss balsamicokrem med appelsin og sitron  
                            						
Tzatziki med hvitløk og gulrot
Tzatziki – Den greske, høyt elskede hvitløk og yoghurtdressingen som tradisjonelt brukes til kjøtt, får i denne oppskriften en ny og spennende smak med kombinasjonen av Balsamicokrem med appelsin og sitron og sprø gulrot.
4 porsjoner
Slik gjør du:
-  
Riv slangeagurken og ha den over i et dørslag eller et kjøkkenhåndkle, og press ut så mye væske du klarer. Riv gulrot og hvitløk, og hakk opp urtene.
 -  
Ha så alle ingrediensene i en bolle og bland godt.
 -  
Hell tzatzikien over i en serveringsbolle og sett kjølig i minimum 30 min slik at alle smaker fra ingrediensene blandes godt.
 -  
Server med stekt/grillet kjøtt eller som en del av et bord med småretter, mezé.