Ingredienser
1 hel '- blomkål
1 hel - brokkoli
50 g bacon
Dressing - -
1/2 dl olivenolje, ekstra jomfru
50 g Parmesan ost, revet
1/2 ts kokossukker
1 halv ts timian, tørket
Blomkål og brokkolisalat med parmesandressing
Perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk! Serveres lun.
4 porsjoner
Slik gjør du:
-
Kok opp vann og forvell brokkoli og blomkål i ca. 2 minutter, ta gjerne med stilkene på brokkolien, den smaker minst like godt som bukettene. Hell grønnsakene over i et dørslag og skyll med kaldt vann.
-
Rist baconet i en panne til bitene blir sprø og slipper fettet. Legg strimlene over på en tallerken som er dekket med tørkepapir, slik at overflødig fett blir tatt bort. Avkjøl.
-
Ha alle ingredienser til dressing over i en høy smal bolle (stavmikserbollen) og bland dressingen godt. Smak til med salt og pepper.
-
Legg blomkål og brokkoli over i en egnet serveringsbolle, hell over dressing og strø på baconstrimlene. Server resten av dressingen ved siden av.
-
Salaten kan også serveres lun. Lag da dressingen først og hell den over de varme grønnsakene og dryss varme baconstrimler over.