Ingredienser
4-6 '- kryddersild, filet
1 ss gressløk, fersk
1 ss dill
1 - rødløk, finhakket
1 - eple
Dressing - -
150 g Kesam
50 g valnøtter, finhakket
1 ss Fedon Smartsweet
1 halv dl kremfløte
- havsalt
- pepper, nykvernet
Nøttesild
Tradisjonsrikt innslag i julelunsjen.
Slik gjør du:
-
Skyll sildefiletene og tørk godt av de med kjøkkenpapir. Skjærfiletene i ½ cm tykke strimler.
-
Finhakk gressløk, dill og rødløk. Del eple i små terninger. Ha kryddersild, gressløk, dill, rødløk og epler i en bolle.
-
Bland alle ingredienser til dressingen, smak om nødvendig til med mer Smartsweet, salt og pepper.
-
Bland dressingen i bollen sammen med de andre ingrediensene. Ha sildesalaten over i et pent glass med tett lokk.
-
La helst silden stå natten over i kjøleskap for å trekke smak. Ved servering strøs eventuelt noen hakkede nøtter og hakket gressløk over som pynt.