Ingredienser
5 dl mandelmel
1 dl valnøttmel
1 hel appelsinskall, økologisk
1 ts nellik
2 ts kanel
1 halv ts natron
3 ss olivenolje, ekstra jomfru
2 ss honning
1 og en halv dl appelsinjuice, ferskpresset
2 ss cognac
Honningsirup - -
4 ss honning
4 ss vann
1 halv appelsinskall, økologisk
1 - kanelstang
Greske honningmakroner «Melomakarona»
25-30 Makroner
Deilige tradisjonelle Greske kaker.
Tips:
Mandler- Finmal mandlene i kjøkkenmaskin, eller kjøp mandelmel på helsekost og velassorterte dagligvareforretninger.
Valnøtter- Du kjører valnøttkjerner i kjøkkenmaskin på «pulse» funksjonen, slik at du stopper når du får en konsistens som ligner semulegryn, men ikke mer, fordi ellers risikerer du at du får vanlnøttsmør i stedet.
Slik gjør du:
-
Vi blander de tørre ingrediensene i en bolle og tilsetter gradvis væskene og rører VELDIG FORSIKTIG, til det blir en ganske fast deig. Du må bruke all oljen, men hvis du ser at deigen begynner å bli løs, må du bruke mindre juice. Men jeg har laget oppskriften flere ganger og det skal være bra med mengdene.
-
Vi former små ovale deigemner ca. 4-5 cm lange og 3 cm brede på det bredeste. Sett ovnen på180C og stek i omtrent 20 minutter. La kakene kjøle av.
-
Når de er avkjølt, tilbereder vi sirupen. Alle ingredienser kommer opp i en liten kjele og kokes opp. Tas av varmen når sirupen har kokt i 2 minutter etter at den har nådd kokepunktet. Så dyppes de avkjølte melomakarona i het sirup, ca. 5 sekunder hver side og tas opp og legges over på et fat. Alternativt kan du dyppe varme kaker i avkjølt sirup som du har laget i forveien, slik sparer du også tid…
-
Når vi er ferdig med prosessen og hvis det er noe sirup igjen, drypper vi over kakene. Tradisjonelt drysser man grovhakkede valnøtter blandet med kanel over dem.