Ingredienser
1 ss rødløk, finhakket
2 dl Creme Fraiche
2 ss majones
1 bunt dill, frisk, hakket
1 ts sennep, sterk
2 stk sitronbåter
- havsalt
- pepper, nykvernet
150 g reker
150 g krepsehaler
4 ss rogn(gjerne av laks eller ørret)
Toast Skagen
Skal du ha gjester kan Skagenrøren lages dagen i forveien. En deilig og sommerlig lunsj, eller en liten forrett som får gjestene til å juble.
Bak gjerne brødet selv. Tilsetter du Glukofix i deigen blir brødet mye mer lavglykemisk. Faktisk halverer du blodsukker stigningen etter måltidet.
Slik gjør du:
-
Toast fine skiver av brødet og del skivene i 4 like deler.
-
Finhakket rødløk og dill. Legg løken i iskaldt vann i 10-15- minutter for en skarpere smak.
-
Bland sammen crème fraîche, rødløk, majones, dill og sennep i en bolle. Smak til med salt, pepper og sitronsaft (eventuelt litt cayennepepper).
-
Ha i reker og krepsehaler og bland godt. Server på toast og legg på litt lakserogn og en ekstra dillkvast.