Ingredienser

2 og en halv dl quinoa
1 - pak choy
2 stk ny løk, grønn
1 liten - paprika, gul
1 neve spinatblader
5-6 stk sjampinjong, skivet
1 ss olivenolje, økologisk
- havsalt
1 neve tranebær, tørkede
- oliven, skivet
Dressing: - -
1 ss eplecidereddik
saften av 1 halv - sitron
2 ss olivenolje, økologisk
1 raspet fedd hvitløk, finhakket

Quinoasalat med fargerike sprø grønnsaker

30 min Lett

Visste du at det finnes ca 1000 forskjellige typer quinoa? De mest populære er de hvite, røde og svarte. De hvite har den mildeste smaken og den korteste koketiden(10-15 minutter). De sorte har en litt sprø konsistens, sterkere jordsmak og må koke ca 5 minutter lenger. Rød faller mellom hvit og sort i både smak og koketid.

Quinoa har et fullverdig proteininnhold, som inkluderer alle de essensielle aminosyrene som kroppen vår ikke kan lage selv. Quinoa er også naturlig glutenfri med et høyt innhold av fiber. I tillegg inneholder dette lille frøet store mengder antioksidanter som inkluderer:

  • Quersetin – en natulig antihistamin
  • Kaempferol – forbygger sykdom, inklusiv kreft
  • Flavonoider – forebygger hjertesykdom
  • Phenolsyrer – antiinflamatorisk

 

Ca 4 porsjoner

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Skyll quinoa godt under rennende vann. Bruk er tettmasket sil.

  2. Varm opp en stekepanne og rist quinoa i litt kokosolje i 2-3 minutter på middels varme. Dette bringer frem en fin nøtteaktig smak.

  3. Ha quinoa over i en kjele og tilsett grønnsakkraft. Kraften skal dekke frøene helt. For mer smak tilsett en rosmarinkvast, 1 fedd presset hvitløk, salt og pepper. La koke i ca 10-15 minutter til de er myke men ikke most.

  4. Drener vekk ekstra væske, avkjøl og rør godt med en gaffel så quinoa ikke klumper seg.

  5. Sautere skivet sopp i olje og salt på middels varme i ca 2 minutter, avkjøl.

  6. Damp Pak Choy på rist over kokende vann i 3-4 minutter. Avkjøl og hakk opp i passende biter.

  7. Ha så alle ingrediensene til salaten i en bolle og bland godt.

  8. Pisk sammen dressingen og hell den over salaten. Server med hakket bladpersille.