Ingredienser
                                                        2 store  '- squash, i tynne skiver  
                                                        1 ss havsalt  
                                                        Kjøttsaus: - -  
                                                        Ca 450 g karbonadedeig  
                                                        2 ss olivenolje, ekstra jomfru  
                                                        1 klype havsalt  
                                                         - pepper, nykvernet  
                                                        1 - paprika, grønn, finhakket  
                                                        1 - løk, hakket  
                                                        1(280 g) glass tomatsaus  
                                                        1 halv dl rødvin  
                                                        2 ts basilikum, tørket  
                                                        -eller 2 ss frisk - -  
                                                        2 ts oregano, tørket  
                                                        -eller 2 ss frisk - -  
                                                        Ostesaus: - -  
                                                        1 - egg  
                                                        1(ca 250 g) beger ricotta  
                                                        Frisk - persille, finhakket  
                                                        1 pose spinat, frossen  
                                                        tin og drener i en sil - -  
                                                        450 g sjampinjong, skivet  
                                                        sauter i olivenolje 4-5 minutter - -  
                                                        Ca 250 g mozzarellaost, revet  
                                                        eller annen type gulost - -  
                                                        Ca 250 g - Parmesan ost, revet  
                            						
Lavkarbo squash-lasagna
Ønsker du deg en lavkarbo-middag som oppfyller din lyst på italiensk kosemat? Da må du prøve å lage denne nydelige lasagnaen! Den er glutenfri og full av «freshe» grønnsaker og urter, samt tradisjonell kjøtt- og ostesaus. Du kommer garantert ikke til å savne pastaen!
8 porsjoner
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Slik gjør du:
-  
Forvarm ovnen til 165 C. Smør en ildfast form(ca 20 x 30 cm) med stekefett.
 -  
Skjær squash på langs i tynne skiver. Du kan f. eks bruke en ostehøvel. Legg skivene på et kjøkken håndkle og dryss over salt. Sett til side å la ekstra væske renne av.
 -  
Lag kjøttsausen. Varm opp en panne med olivenolje og stek karbonadedeig på middels varme i ca 5 minutter. Tilsett løk og paprika og forsett å steke til kjøttet er gjennomstekt.
 -  
Rør inn tomatsaus, rødvin og krydder. Tilsett litt vann hvis sausen blir for tykk. Kok opp og la det småkoke i ca 20 minutter. Rør med jevne mellomrom.
 -  
Lag ostesausen: Bland egg, riacotta og persille godt i en bolle.
 -  
Spre halvparten av kjøttsausen i den smurte formen. Legg så et lag med squashskiver. Videre et lag med halvparten av ostesausen, så all spinaten, etterfulgt av all soppen, så halvparten av mozzarellaosten. Legg så et nytt lag med kjøttsaus, squash, ostesaus og mozzarella.
 -  
Avslutt med å fordele parmesanosten jevnt over hele formen. Dekk så til med folie. Sett i ovnen og stek i 45 minutter. Fjern folien og øk gradene til 175 C. Stek videre i ca 15 minutter. La formen stå i minimum 5 minutter før du serverer.