Ingredienser
300(1 1/2 pose) g Fedon fusilli
1 ts salt
Ca 200(et lite hode) g brokkoli
1/2 dl olivenolje, ekstra jomfru
1 - løk, hakket
2 1/2 ss maisenna
5 1/2 dl lettmelk
20 g kyllingfond
eller 1 terning kyllingbuljong - -
1/2 ts muskat
100 g spinat, frisk, hakket
- havsalt
- pepper, nykvernet
200 g gulost
40 g Parmesan ost, revet
Grateng med pasta, ost og brokkoli
Prøv denne deilige gratengen! «Mac & cheese» á la Fedon. Dette er en næringsrik og lavglykemisk variant av en rett som ellers har en lav næringprofil og et høyt innhold av karbohydrater.
4-5 porsjoner
Slik gjør du:
-
Sett ovnen på 200 C.
-
Kok opp vann i en mellomstor kjele med 1 ts salt, tilsett Fedon Fusilli og la det koke i 5-6 minutter. Drener og behold alt kokevannet.
-
Ha brokkolibukettene i pastavannet og kok i 4 minutter. Drener og skyll bukettene under kaldt vann. Sett til side og dekk de med kjøkkenpapir.
-
Varm opp olivenoljen i en stor gryte, tilsett løk og la det surre på middels varme i ca 8-10 min.
-
Tilsett 5 dl av melken, kyllingfond(eller buljong) og muskat. Pisk så sammen maisenna med resten av melken. Hell blandingen langsomt inn i den store kjelen med melk mens du pisker hele tiden. La det småkoke i ca 2-3 minutter til det tykner. Rør innimellom.
-
Tilsett spinat og halvparten av osten. Rør jevn til spinaten faller sammen og osten smelter. Tilsett Fusilli og brokkoli, salt og pepper. Bland godt.
-
Hell så blandingen over i en ildfast form(ca 1,5 liter). Bland resten av osten med parmesan og dryss over Fusilliblandingen.
-
Sett formen i ovnen og stek i ca 20-25 minutter til osten blir gyllen og sausen bobler. La formen hvile i minimum 5 minutter. Server med en frisk grønn salat.