Ingredienser
1 stor '- squash
1 fedd hvitløk, raspet
1 liten bunt frisk basilikum, hakket
1 liten bunt frisk oregano, hakket
1 ss sitronskall(sest)
2 økologiske - egg
1/2 ss maisenna
1/4 ts løkpulver
1 ts havsalt
- pepper, nykvernet
3-4 ss olivenolje, ekstra jomfru
Sprøstekte squashkaker
Har du aldri smakt sprøstekte squashkaker? Da er denne oppskriften til deg!
De er enkle å lage, smaker fantastisk, har lite kalorier og er en perfekt måte å få i seg grønnsaker. Jeg kan garantere at alle, både store og små vil elske disse sprøstekte herlighetene som er fulle av smak og i tillegg supersunne. Kanskje blir disse familiens nye favoritt? Kos dere!
Server gjerne med kesam, avokadopuré, eller kesamdipp. Se oppskrifter under.
2-3 porsjoner
*Squash er rik på kostfiber, men fattig på kalorier. Den er en fin kilde til B-vitaminet folat, vitamin C og mineralet kalium.
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Slik gjør du:
-
Riv squashen i en kjøkkenbolle, bruk de største hullene på rivjernet. Bland inn ½ ts salt og la det stå i 10 minutter.
-
Legg revet squash i et kjøkkenhåndkle og press ut all væsken.
-
Ha squashen tilbake i bollen og forsiktig bland inn egg, hvitløk, basilikum, oregano, sitronskall(sest), løkpulver, salt og pepper.
-
Sikt inn maisenna, bland inn og sørg for at det ikke former seg klumper.
-
Ha olivenolje i stekepannen og varm opp til middels varme.
-
Bruk ca 1-2 spiseskjeer squashmasse per kake og stek i ca 2-3 minutter på hver side til de er gyllne. Bruk mer olje ved behov.