Ingredienser

1 stor '- squash
1 fedd hvitløk, raspet
1 liten bunt frisk basilikum, hakket
1 liten bunt frisk oregano, hakket
1 ss sitronskall(sest)
2 økologiske - egg
1/2 ss maisenna
1/4 ts løkpulver
1 ts havsalt
- pepper, nykvernet
3-4 ss olivenolje, ekstra jomfru

Sprøstekte squashkaker

20 min Lett

Har du aldri smakt sprøstekte squashkaker? Da er denne oppskriften til deg!

De er enkle å lage, smaker fantastisk, har lite kalorier og er en perfekt måte å få i seg grønnsaker. Jeg kan garantere at alle, både store og små vil elske disse sprøstekte herlighetene som er fulle av smak og i tillegg supersunne. Kanskje blir disse familiens nye favoritt? Kos dere!

Server gjerne med kesam, avokadopuré, eller kesamdipp. Se oppskrifter under.

2-3 porsjoner

*Squash er rik på kostfiber, men fattig på kalorier. Den er en fin kilde til B-vitaminet folat, vitamin C og mineralet kalium.

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Riv squashen i en kjøkkenbolle, bruk de største hullene på rivjernet. Bland inn ½ ts salt og la det stå i 10 minutter.

  2. Legg revet squash i et kjøkkenhåndkle og press ut all væsken.

  3. Ha squashen tilbake i bollen og forsiktig bland inn egg, hvitløk, basilikum, oregano, sitronskall(sest), løkpulver, salt og pepper.

  4. Sikt inn maisenna, bland inn og sørg for at det ikke former seg klumper.

  5. Ha olivenolje i stekepannen og varm opp til middels varme.

  6. Bruk ca 1-2 spiseskjeer squashmasse per kake og stek i ca 2-3 minutter på hver side til de er gyllne. Bruk mer olje ved behov.