Ingredienser
450 g asparges, frisk
1 stor - purreløk, finhakket
1 liter kyllingkraft
2 - laurbærblad
1 ss smør
1 ss olivenolje, ekstra jomfru
1/2 dl ris, hvit
1 ts havsalt
- Pepper, hvit, nykvernet
Kremet aspargessuppe med gressløk
Asparges – supergrønnsak – full av sunnhet og smak!
Asparges er en god kilde til antioksidanter som inkluderer betakaroten, glutation og quercetin. Asparges er også en god kilde til vitamin K, B-vitaminet folat, samt mineralene selen og mangan.
Asparges er rik på inulin(prebiotika/kostfiber) som vi også finnes i bla jordskokker og sikorirot. Inulin, som andre prebiotika gir mat til gunstige tarmbakterier – og bidrar dermed med å nære bakteriemangfoldet i tarmen positivt.
Til denne deilige kremede suppen bruker vi absolutt alt av den grønne aspargesen. Det du trenger er en blender eller en god stavmikser.
3-4 porsjoner
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Slik gjør du:
-
Skjær av endene av aspargesene og legg til side. Del resten av aspargesene i biter, ca 2 cm.
-
Skjær den hvite og lys grønne delen av purren i tynne skiver. Spar de mørke grønne blader og rotspissen.
-
Ha kraften i en mellomstor kjele/jerngryte. Kok opp å la småkoke over middels varme. Tilsett aspargesendene, de grønne purrebladene, roten og laurbærblad. La det småkoke i ca 25 minutter.
-
Smelt smør i en stor kjele eller jerngryte og tilsett olivenolje. Rør inn finsnittet purre og ris. Dryss med salt, dekk til og la det svette ca 3 minutter.
-
Sil kraften og hell væsken i kjelen/jerngryten. Rør inn aspargesbitene og la det småkoke over middels varme i 20 minutter eller til asparges og ris er mørt.
-
Slå av varmen og rør inn fløten. Bruk blender eller stavmikser og kjør til du får en helt glatt suppe.
-
Smak til med salt og serverer varm med klippet gressløk.