Ingredienser
6-8 dl baby spinatblader
4 - tomater delt i båter
2 små - rødløk i tynne skiver
1 strimlet - paprika, grønn
1 strimlet - paprika, rød
1, delt i biter - slangeagurk
Frø fra 1 - granateple
2 dl dill, frisk, hakket
2 dl bladpersille, hakket
2 ss oregano, frisk, hakket
10-20 stenfrie - oliven, sorte
200 g fetaost
4 ss olivenolje, økologisk
2 ss balsamico eddik
1 ts Sukrin eller Sukrin Gold
2 (valgfritt) ts linfrøolje, kaldpresset
Fedons Middelhavssalat
Her presenterer Fedon det mest tradisjonelle følge til enhver lunsj og middag i Hellas, nemlig middelhavssalaten. Den kommer som regel først på bordet, fylt med sprø og friske grønnsaker, urter, oliven, feta og kaldpresset olivenolje samt syre fra enten sitroner eller eddik. Visste du at syre i salaten vil redusere eventuell glykemisk belastning på maten som kommer etterpå?
Ta med denne sunne tradisjonen inn i ditt norske kosthold!
God fornøyelse!
4 porsjoner.
Slik gjør du:
-
Bland alt det grønne lett sammen med fetaost i en stor bolle.
-
Visp olivenolje, eddik, søtning og drypp over salaten rett før servering, bland godt.