Ingredienser

3-4 ss olivenolje, kaldpresset
1 stk fenikkel
150 g bulgur
3 dl vann
eller grønnsakskraft/grønnsaksbuljong - -
4 ss bladpersille, hakket
3 ss mynte, hakket
2 ss gressløk, finhakket
Saft fra 1 økologisk - sitron
pluss raspet - sitronskall(sest)
1 halv - paprika, gul
50 g fetaost
- havsalt, kvernet
- pepper, nykvernet

Braisert fenikkel- og bulgursalat

40 min Lett

Dette er en enkel og sunn vegetarisk rett som passer perfekt som tilbehør til fisk, kylling eller kjøtt. Uten feta har du en vegansk rett om du ønsker det. Ved å braisere fenikkel på denne måten fremheves smaken av sødme og smak av anis tones ned. Ønsker du en lettere salat, kan du droppe bulgur og servere fenikkel med en blanding av grønne salatblader, sorte oliven og flere andre fargerike grønnsaker.

God fornøyelse!

2-3 porsjoner

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Varm opp 2-3 ss olivenolje til lav/middles varme i en stor panne. Legg strimlet fenikkel i pannen og la det surre i ca 20-30 min til den er myk og lett karamelisert, rør regelmessig.

  2. Sett pannen til side og la det avkjøles.

  3. Legg bulgur i en stor bolle. Hell over kokende vann eller grønnsakskraft så det dekker helt og la det stå i minst 20 min.

  4. Ha fenikkel, urter, paprika, sitonsaft/sest, 1 ss olivenolje, salt og pepper i bollen med bulgur og bland godt.

  5. Smuldre over feta og server.