Ingredienser
                                                        1 middels stor '- løk, hakket  
                                                        Ca. 2 ss ingefær, revet  
                                                        7-8 fedd hvitløk, finhakket  
                                                        7-8 dl kyllingkraft  
                                                        eller grønnsakskraft - -  
                                                        2 middels store - gulrøtter, skrelt og delt i små terninger  
                                                        1/4 - kålrot, skrelt og delt i terninger  
                                                        1  - chili, rød- finhakket  
                                                        2-3 ss olivenolje, ekstra jomfru  
                                                        1 bunt bladpersille, hakket  
                                                         - havsalt  
                                                         - pepper, nykvernet  
                            						
«Hot» Ingefær- og hvitløksuppe
Styrkende varme drikker og supper er alltid en god ide når formen er laber, og oppskriften presentert under har ingredienser som nettopp har blitt benyttet for å bekjempe influensa, forkjølelse, overflødig slim og bihulebetennelse i uminnelige tider. Suppen er «hot» og smakfull, og jeg kan love at du vil fornemme helse i hver munnfull du svelger.
Studier har vist at hvitløk og ingefær har antibakterielle- antivirale og soppdrepende egenskaper i tillegg til å være potente antioksidanter, og vår historie forteller oss hvordan de er blitt brukt til å kurere forkjølelse, feber, fordøyelsesplager, kvalme og oppkast mm.
Denne herlige suppen vil altså bidra med å styrke ditt immunforsvar samt lindre ubehagelige symptomer.
Vel bekomme!
4 porsjoner
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Slik gjør du:
-  
Varm opp oljen i en stor gryte og tilsett finhakket løk, hvitløk og ingefær. La det surre på lav varme i ca. 10 minutter.
 -  
Bland så inn biter av gulrot- og kålrot. La surre i 2-3 minutter.
 -  
Tilsett kraften og kok opp. La det småkoke til alle ingrediensene er myknet, ca. 15 minutter.
 -  
Tilsett så hakket chili og la det småkoke i 5 minutter til.
 -  
Bruk en stavmikser og kjør suppen til helt glatt.
 -  
Tilsett hakket persille og smak til med salt og pepper.
For en rundere suppe kan du tilsette litt melk(kokosmelk, kumelk eller soyamelk)