Ingredienser
400 g laksefilet, naturell
Sushi type - -
2 - avokado
2 dråper tabasco
Saft av 1 økologisk - sitron
- sitronskall(sest)
1 dl fløte
tåler du ikke fløte kan du bruke kokosmelk eller soyafløte - -
2-3 klyper havsalt
1 dryss - chilipulver
Litt - Pepper, hvit, nykvernet
2 ss Lakserogn
1 liten bunt gressløk, fersk
eller andre friske urter - -
Sitronlaks med avokadokrem
Har du lyst på noe friskt og lett på menyen i dag? Sitronkokt laks med herlig krem av avokado. Lages i en fei og smaker himmelsk! Kan benyttes som en forrett eller en smårett.
Ca. 4 porsjoner
God fornøyelse!
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Slik gjør du:
-
Riv skallet av halve sitronen, og press ut saften av hele.
-
Skjær laksen i fine skiver, og bland med 1 ss sitronsaft og tabasco.
-
Mos avokado med en gaffel og rør inn fløte, resten av sitronsaften, skall, chilipulver, salt og pepper.
-
Bruk en håndmikser og pisk avokado til en luftig krem.
-
Server sitronlaks på en seng av avokadokrem toppet med lakserogn og gressløk.