Stoffskifte og hormoner

Over 200 000 nordmenn har en stoffskiftesykdom. Sykdommen rammer mennesker i alle aldre og av begge kjønn. Er du i hormonell balanse?

Hos Fedon Helse vet vi at kostholdet spiller en viktig rolle for deg med stoffskifteutfordringer for at du skal føle deg så frisk som mulig! Vårt medisinske team (lege, ernæringsfysiolog og sykepleier) skreddersyr gjerne et behandlingsopplegg, som inkluderer både medisiner, kostveiledning, evt tester og nødvendige tilskudd.

Kommer du ikke i mål med tradisjonell medisinsk behandling, tilbyr vi også kombinasjonsbehandling, gjerne sammen med kostveiledning basert på en grundig ernæringsstatus.

Kontakt oss – vi kan hjelpe deg! 

Stoffskifteforbundet

Stoffskifteforbundet

vår samarbeidspartner

Vår helhetlige tilnærming til Stoffskifte har gjort oss til stolt samarbeidspartner av Stoffskifteforbundet! Som medlem her får du flere gunstige fordeler og tilbud hos Fedon Helse.

Hvis du ikke allerede er medlem av stoffskifteforbundet kan du melde deg inn her.

På nettsidene til Stoffskifteforbundet kan du lese mer om bl.a.:

Hva betyr egentlig stoffskifte?

Stoffskiftet vårt er livsnødvendige, kjemiske reaksjoner som skjer i alle kroppens celler. Enkelt sagt handler stoffskifte om å ta i bruk næringsstoffene i mat og drikke og å kvitte seg med avfallsstoffene.

Lavt stoffskifte (hypotyreose) får man når skjoldbruskkjertelen produserer for lite av hormonet tyroksin. Da går alle prosessene i kroppen langsommere enn normalt, kroppen går på lavgir.

Motsatt, når skjoldbruskkjertelen produserer for mye tyroksin, går kroppen på høygir, og man får høyt stoffskifte (hypertyreose). I tillegg til lavt eller høyt stoffskifte, kan man utvikle struma og knuter, men også kreft i skjoldbruskkjertelen.

Lavt stoffskifte, ofte omtalt som Hashimoto, har ofte sammenheng ernæringsmessige og immunologiske ubalanser. Det er viktig å identifisere og behandle tilstanden for at pasienten skal nå hovedmålet, nemlig å føle seg så frisk som mulig!

Lavt stoffskifte:

  • Omtrent 3 prosent av den voksne befolkningen.
  • Nær fem ganger flere kvinner enn menn.
  • 10 prosent av alle kvinner over 35 år.

Høyt stoffskifte

  • 2,5 prosent av voksne kvinner og 0,6 prosent av menn.
  • Starter som oftest i 20-40 årsalderen
  • 15 prosent av tilfellene rammer personer eldre enn 60 år